НА ФОКУС, Владимир Михайлов: Имал съм удоволствието да стоя на една снимка с великия Димитър Бербатов

Хубаво е в SPL да се коментират мачовете на живо, обяви мениджърът на Дружбай

 

Владимир Михайлов пое кормилото на Дружбай наскоро, но определено опитът му лъха и дава резултат. Тимът започна да трупа точки и да бъде костелив орех и за най-силните. На какво се дължи това израстване? Потърсихме именно Владо, за да ни разкаже.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?
– Здравейте, казвам се Владимир, от гр.София. По професия съм „Геодезист“ – свободното си време обичам да прекарвам със семейството си, приятели и футбола разбира се.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?
– Не знам кое е по-вярното в случая – дали ме запали моят баща или по-скоро навикът му да слуша финалните резултати от кръга в Англия по BBC на радиото в кухнята. Спомням си как, често влизахме в ролята на коментатора, цитирайки резултатите от двубоите.

– Тренирал ли си професионално и защо не се получи?
– Да, няколко години в школите на „Червено Знаме“ – все още имаше терени и базата беше в прилично състояние. Просто не бях достатъчно добър за ЦСКА – това е самата истина. Не влизах в разговори със съотборници, просто бях по-затворено дете – трудно се отпусках.
След това прекарах приятни юношески години в редиците на Академик София, след Ден на отворените врати бях избран за играч на мача от името на скаутите след което започнах да тренирам с отбора. Имахме готин колектив – играех десен бек.
Защо не се получи, ли? До голяма степен в момента отговорът ми е далеч от това как го виждах аз тогава, но определено виновен за това което ставаше бях самият аз. Прекарвах много време извън училище, в компютърни зали – игри. Тренировки не изпусках обаче! Когато ученето започна да куца – започнаха и проблемите с редовността ми на тренировките. Родителите искаха успех, за да ми заплащат тренировките . Успех, който аз бях драстично намалил. Логичното се случи и наблегнах над уроците и оставих професионалният футбол за професионалистите.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?
– Любимият ми българския отбор е Славия, породисти слависти сме. Аз от баща ми той от неговия баща и така! Обичаме си Славия. От чуждестранните само и единствено Манчестър Юнайтед. След невероятния сезон и требъла на Съра – великият обрат в финала на ШЛ срещу Байерн Мюнхен.

– Имал ли си допир с български или световни футболни величия, разкажи за случката/ите, ако да?
– Имал съм удоволствието да стоя на една снимка с великия Димитър Бербатов. Той за мен изцяло изпълнява условието зададено във въпроса. Това се случи на награждаването за „Футболист на годината на България“, в което награждаване г-н Бербатов беше номиниран. Благодарение на приятел успях да се сдобия с пропуск и шалът беше подготвен, за да увековечи една моя мечта – българин в Юнайтед и то – звездният Юнайтед. Велик момент за мен.

– С какво се занимават основно твоите съотборници, събирате ли се на по бира някъде и колко често?
– Момчетата са доста „шарени“ ако мога така да се изразя. Всеки има свой различен „връх“ който гони. Няма седмица, в която да не се чуя или да не си пиша с всеки един тях, но истината е, че аз не успявам да присъствам на повечето срещи през седмицата заради работните ми ангажименти.

– Как се чувстваш в SPL?
– Чувствам се приятно. Всеки мач ми носи невероятна емоция и ме кара да усещам футбола в най-чистия му вид. В началото „залата“ определено не ме обичаше с 11-те поредни загуби, но този сезон си наваксвам и усещам ще имаме „сделка“

– Какви са целите във вашия отбор?
– Не мога да скрия, че ще целта на отбора е класиране в SPL Cairo. Отборът е крайно мотивиран да се пребори за третото място. Въпреки многото загуби, които допуснахме до момента през сезона смятам, че имаме качества да завоюваме последната квота за Cairo. Отделно опитваме с леки стъпки да израстваме като колектив, като отбор. Много често казвам на момчетата, че не физическият сблъсък ще реши мача, а психическият и напоследък се опитваме да работим в тази насок

– Кой е най-незабравимият момент в Sofia Premier League?
– От моя перспектива той те първа предстой. Това съвсем не значи, че в момента отборът не се намира в своят апогей и не оценявам играта на отбора високо, но не обичам да „летя в облаците“. Предпочитам да сме по-смирени, за да посрещнем загубата по-лесно, защото тя ще дойде рано или късно и ние трябва да сме подготвени за това.

– Каква причината отборът да носи това име? 
– Причината е шеговитото нарицателно на кв.“Дружба“ – „Дружбай“. Заради новите високи постройки в близост до квратала. Асоциации се правят и с два блока свързани по средата и подобна постройка в Дубай.

– Има ли някакви ритуали, които правите преди или след мачове?
– Напоследък се забелязва, че сме по-подредени така да кажа в деня на мача. Има по-добра и бърза организация и това безспорно дава отражение в настроението на отбора и качеството на играта, но за ритуали чак не може да се говори. Определено след мач, се събираме да пийнем по-бира за успех или утеха от загуба. В последно време се опитвам като човекът на страничната линия да създам по-приятни условия в отбора, ангажирайки всеки един от играчите преди,по време и след всеки мач. За момента нещата вървят в положителна градация дано се запази тенденцията.

– Какво трябва да подобряваме според теб в SPL?
– В SPL ще е хубаво да се чуват в реално време коментари на случващите се събития на терена, от колкото лични драми и истории. Хубаво ще е да има коментатори и те да са запознати с историята на съперничеството между дадени отбори. Смятам, че колкото и аматьорски да гледаме над футбола, който даваме като продукт, не бива така лежерно да се отнасяме към детайла на това, което произвеждаме от него.

– Лесно ли върви събирането за мачовете и удобно ли ви е да играете и през седмицата. Бихте ли се записали в новата ни лига SPL Север?
– Като отбор на две години не бих могъл да дам много обективно мнение, кое е лесно и кое не, но да кажем, че за момента нямаме проблем да се събираме редовно на мачовете през почивните дни. През седмицата нещата стават по-сложни поради, което едва ли ще запишем новата седмична лига.

– Колко често посещаваш сайта и какво трябва да се подобри в него?
– Всяка седмица поне по два пъти. Като читател ми липсва актуална информация и обзори от последните кръгове. Статии за съперничества било то между отбори или играчи.

– Разглеждаш ли всички албуми със снимки във Фейсбук? Не е лошо да удариш един лайк.
– Няма да лъжа ако кажа, че гледам главно снимките на „Дружбай“, на този етап от развитието на проекта друг отбор  не може да привлече вниманието ми в никакъв аспект.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?
– Пожелавам на всички свързани с лигата здраве и по-малко контузии, късмет пред гола и успех в живота.

Още интервюта

Александър Масларски: Най-незабравимо бе представянето ни в Купата на SPL

Димитър Шаламанов: Останах с невероятни впечатления от Стилиян Петров