НА ФОКУС, Александър Масларски: Най-незабравимо бе представянето ни в Купата на SPL

Приятелката ми е от Арсенал, но това ще се промени, призна мениджърът на CopaCabana

 

За малко повече от година Copa Cabana остави своя отпечатък в Sofia Premier League. Младостта и качествата на отбора им вещае бляскаво бъдеще по терените на SPL, а момчетата на Александър Масларски направиха вече няколко големи крачки в развитието си. Разбира се, има много какво да се желае. Потърсихме именно мениджърът Масралски, за да разкаже повече за този тим.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте, казвам се Александър Масларски. От град София съм. В свободното си време обичам да ходя на кино и да излизам с приятелите от отбора.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Още от малък обичам футбола. Баща ми е голям левскар и от малък съм с него по стадионите.

– Тренирал ли си професионално и защо не се получи?

– Да, тренирал съм професионално в Локомотив София, още последната година (старшата) тренирах с първия отбор, който тогава беше в Б група. Тренирах с тях в продължение на около една година. След това заради някои причини ме освободиха и реших, че ще започна да се занимавам с треньорство. В момента съм треньор в Септември София.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Разбира се, любимият ми български отбор е Левски София, както казах от малък съм „заразен от синята идея“ (смее се). Обичам да гледам и Висша Лига. Подкрепям Челси, най-лошото е, че приятелката ми е от Арсенал. Но това ще се промени (смее се).

– С какво се занимават основно твоите съотборници, събирате ли се на по бира някъде и колко често?

– Всичките ми съотборници работят, с повечето сме играли в юношеските години заедно в Локомотив София. Събираме се доста често като стане въпрос за кафе или дискотека.

– Как се чувстваш в SPL?

– Чувстваме се добре в SPL. Обстановката на терените е футболна и това е нещото, което ми харесва най-много. Също така има силни отбори, с които стават здрави мачове.

– Какви са целите във вашия отбор?

– Смятам, че ние сме един от най-качествените отбори. Който ни е гледал или играл срещу нас, може да го потвърди. Този сезон имахме малко проблеми със събирането – затова и класирането лъже. От новия сезон целта ни е дубъл.

– Кой е най-незабравимият момент в Sofia Premier League?

– Може би най-незабравимият момент е турнирът за купата миналата година. Ние точно се бяхме сформирали като отбор и достигнахме до финала. По пътя победихме най-силните отбори в лигата, които играят от години заедно. Въпреки че загубихме на финала с 1:2, смея да твърдя, че по това време бяхме най-силният отбор на турнира. Така, че чувствата бяха смесени, но незабравими.

– Каква причината отборът да носи това име?

– CopaCabana дойде, докато бяхме с Виктор Романов – Осата вкъщи и събирахме момчета за отбора. Доста дълго се чудихме какво да бъде името. Тогава гледахме някакъв мач, не помня точно кой, та в една ситуация в атака нападателят прехвърли вратаря (копна го) и тогава просто казах: „CopaCabana“ и така остана. Отделно, защото сме само бразилци (смее се).

– Какво трябва да подобряваме според теб в SPL?

– Според мен единственото, което трябва да се промени е настилката на терените. Просто вече е много стара.

– Лесно ли върви събирането за мачовете и удобно ли ви е да играете и през седмицата. Бихте ли се записали в новата ни лига SPL Север?

– Да лесно се събираме за мачове, но мисля, че през седмицата няма да успяваме, защото всички работим различни професии.

– Колко често посещаваш сайта и какво трябва да се подобри в него? Разглеждаш ли всички албуми със снимки във Фейсбук? Не е лошо да удариш един лайк.

– Посещавам сайта, най-често за да следя класирането. Снимките ги разглеждам винаги, предполагам повечето го правят.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– На всички пожелавам най-важното – да бъдат здрави и без контузии. На вас организаторите още дълго да провеждате SPL.