Дузпи осигуриха място на финала за БСЖ

ОБЗОР НА ВСИЧКИ МАЧОВЕ ОТ 1/2-ФИНАЛИТЕ МОЖЕ ДА ЧЕТЕТЕ ТУК.

БСЖ успя да се класира за финала на Купа Втори шанс. Боровци успяха да се справят с VR7 Services, макар и чрез дузпи – 4:3. В редовното време срещата завърши 1:1. По един гол си размениха Владимир Ангелов и Момчил Димитров.

Очаквано, срещата започна плахо. Двата отбора предпочетоха да не се хвърлят моментално в атака, а да разузнаят добре противника си. „Белите“ изглеждаха малко по-опасният тим на терена. С напредването на времето те стигнаха до няколко стопроцентови положения, които обаче пропуснаха и в края на мача съжалиха за това. Преимуществото на Влади Робев и компания ставаше все по-осезаемо, а натискът все по-мощен. В крайна сметка отборът от SPL Malus-Sport най-накрая узакони атаките си с попадение в 15-ата минута. Добра многоходова акция бе завършена чудесно от Владимир Ангелов, а пасът по конец бе на капитана Робев. Натискът на „белите“ продължи, но отново на няколко пъти те направиха фрапантни пропуски. По този начин дойде и последният съдийски сигнал за първата част.

През второто полувреме събитията на терена се обърнаха. Боровци Сен Жермен взеха нещата в свои ръце и погледнаха по-смело към вратата на Виктор Стоянов. Това даде моментално ефект. Само две минути след подновяването на играта „червените“ възстановиха равенството в мача. Центриране на Мартин Несторов бе завършено с глава от Момчил Димитров, който върна отбора си в мача. Попадението даде импулс в играта на отбора от SPL1, който тръгна мощно в атака с цел пълния обрат в мача. На няколко пъти БСЖ създаде изключителни голови ситуации, но късметът не бе с тях и те така и не успяха да поразят вратата на Стоянов за втори път. Стражът имаше и много добри помощници в лицето на гредите, които на 3 пъти го спасиха от сигурни попадения. И така въпросът кой ще играе на финал остана да се реши в дузпите. При наказателните удари и двата отбора вървяха рамо до рамо до 6-ата дузпа, когато Мартин Балабанов парира удара на адаша си Мартин Попов – Кмета и прати отбора си на финал. Там БСЖ ще се изправи срещу ФК Туристите.