Димитър Бербатов отличи призьорите в Sofia Premier League!

Това е футболът в най-чистата му форма, може да събера отбор и да поиграем, заяви Митко

Легендата на българския футбол Димитър Бербатов  отличи призьорите в края на сезона на най-силната аматьорска лига по минифутбол в София – Sofia Premier League. Бившият ас на Манчестър Юнайтед бе специален го на награждаването на отборите от Суперлигата в неделя вечер на Царско село.

„Това, което правите е футбол в най-чистата му форма. Чудя дали и с някои от вас не сме играли някога. Но сте загубили най-вероятно“, започна шеговито Бербатов. „Радвам за това, което правите. Подкрепям го и за това съм тук. Благодаря за поканата. Продължавайте в същия дух. Това е нещо, което аз също съм правил. Така шлифовах техниката и докосванията през годините. Може някой ден да събера отбор и да дойда да играем. Да видим кой кого. Честито на победителите“, добави Бербатов.
Шампион в Ballistic Суперлига стана Каммартон. Отборът на Красимир Иванов спечели безплатна екипировка от Ballistic и чисто нова топка от модела за Мондиал 2022 в Катар с логото на SPL. Тимът детронира двукратния първенец ГДБОП и спечели трофея. На второ място останаха именно „униформените“, а с бронзовите медали се окичи тимът на Bombeta. Малката купа спечели тимът на ФК Класиците, а статуетката за феърплей заслужи АФК Вазов. При индивидуалните награди MVP е Кирил Сашов от Каммартон. Голмайстор с 44 гола стана Любомир Николов, а съотборникът му Андрей Попов взе приза за най-добър асистент с 25 точни подавания. Христо Павлов от ГДБОП е най-добър вратар, а награди за топ мениджъри получиха Александър Масларски от CopaCabana, Любен Шуклев от ФК Класиците и Емил Шестаков от Вагончето.
Бербатов награди и спечелилия гласуването във Фейсбук на Гол на годината Здравко Росенов от отбора на АФК Бастун. Той получи специален подарък от Ballistic и sportscards.

Всички отбори се заканиха в началото на септември, когато стартира и новият сезон в Sofia Premier League, да изглеждат още по-добре и да вдигнат качеството на игра. А всеки, който иска да ги конкурира, може да се запише на www.spl-bg.eu.