Братчеди бяха наградени от „Мач Телеграф“ за шампионската лига

В SPL Изток бе много горещо и шампанското се разливаше, когато Братчеди вдигна първата си шампионска титла в SPL. Отборът на Раду Шуляк триумфира със само един загубен мач през целия сезон и бе доста безапелационен. Безплатната екипировка от Malus-Sport и топката за Мондиала 2022 бяха големите награди за победителя.

„Завиждам на ентусиазма ви. Той е в пъти по-голям от този на професионалните футболисти в България и особено на тези в националния отбор. Поздравявам ви“, заяви един от представителите на „Мач Телеграф“ Димитър Димитров.
Иначе на втора позиция завърши миналогодишният шампион NoName, който спечели сребърните медали в последния кръг след драматична победа над конкурента си ФК Торнадо 2013 със 7:6. Момчетата на Миро Маринов обещаха догодина отново да стъпят на върха.
ФК Торнадо 2013 с мениджър Лъчезар Арсов остана с бронзовите медали, но и концентрация за следващия уикенд, когато ще се проведе и благотворителният турнир, който те организират. Всичко за него може да откриете на страницата на Футбол с кауза във Фейсбук.
Трета възраст спечели Малката купа в SPL Изток, а Луфтханза взе приза за феърплей. При индивидуалните награди MVP получи Йордан Георгиев от Братчеди. Голмайстор с 48 гола стана Мирослав Маринов. Парадоксалното е, че мениджърът на No Name се води защитник. С най-много асистенции пък завърши Асен Николов от Гаубица – 36. За най-добър вратар бе избран Иван Симеонов от ФК Торнадо 2013. Награди за мениджър получиха Момчил Узунов от TNT, Мирослав Фърладжов от SS Sofia, Иван Иванов от Луфтханза, Ангел Костов от Гаубица и Пламен Крумов от Трета възраст.