„Бомбите“ изгърмяха добрата серия на Феникс

Обзор на целия кръг в Ballistic Суперлига може да четете тук!

Bombeta се върна на победния път, след като победи Феникс с 3:2. По този начин „бомбите“ развалиха серията на опонента си от седем мача без поражение. Момчил Стоилов, Любомир Николов и Кристиян Даракчиев бяха точни за успеха на „червените“. За „птиците“ Габриел Стоянов и Атанас Бадалов реализираха двете попадения.

Двубоят стартира по отличен начин за Бомбета. Не бяха изминали и две минути, когато отборът вече водеше в резултата. Това се случи благодарение на Момчил Стоилов, който откри във втората минута. Той получи пас от Любо Николов, а след това по елегантен начин се освободи от бранител в зелено и стреля мощно в обратния ъгъл на Тони Йорданов. Попадението внесе нужното спокойствие в отбора на „бомбите“. Феникс пък реагира като ужилен и веднага се впусна в атаки в търсене на изравнителното попадение. То обаче така и не дойде, а за сметка на това отборът инкасира втори гол в 20-ата минута. Тогава Андрей Попов открадна топката от защитник в зелено и изведе Любомир Николов очи в очи с Тони Йорданов. Голмайсторът на „бомбите“ се справи чудесно с поставената му задача и пусна топката под плонжа на вратаря за 2:0. Още в следващата атака обаче Феникс съумя да намали изоставането си. Петър Стоянов изведе Габриел Стоянов на чиста позиция, от която не сбърка и направи 2:1.

Второто полувреме двата отбора заложиха на много битка на терена. Това доведе и до много брак в действията на двата отбора, от което следваше и огромното напрежение в мача. С времето действията на терена се изнервяха все повече и повече, а головете настъпиха чак в последните десет минути. В 41-ата минута Бомбета нанесоха своя съкрушителен удар, с което до голяма степен предрешиха крайния изход в двубоя. Ивайло Добрински даде чудесен пас на Кристиян Даракчиев, който от своя страна изстреля истински снаряд към Тони Йорданов, който нямаше какво да направи освен да изгледа как топката влиза в мрежата му. След този гол Феникс отново натисна мощно и в 47-ата минута отново намали резултата. Атанас Бадалов получи чудесна топка, която я изстреля мощно във вратата на Мариян Андреев и направи последните минути в мача бомбастични. Въпреки зверския натиск, който Феникс наложи, топката така и не премина гол линията и трите точки отидоха в актива на Bombeta.