Жестока битка и победа в края за „кварталните“

Всички обзори от 6 кръг

Истински дерби мач предстоеше да се изиграе между отборите на Тегавите и Красно село в съботния ден на спортен комплекс Царско село. Мачът бе очакван с интерес от феновете на лигата, а и от двата състава. Домакините от Тегавите бяха лишени от услугите на най-креативния си играч, а именно Стелиян Петров – Стенли поради здравословни причини, докато техния съперник бе в оптимален състав. Мачът започна с война на терена. Много бърз, техничен и твърд футбол наблюдавахме през цялата първа част. Пропуски за гостите от Красно село направиха Рангелов и Събев, които бяха отчаяни от намесите на титаничния под рамката на вратата Павел Дичин. Тегавите също изпуснаха доста сериозни положения, като близо до гола бе головата машина Пламен Пенев.

   

Въпреки добрата игра на отборите, голът през първта част остана мираж. След подновяването на играта ситуацията на терена не се промени особено. Борбата и битката на терена беше жестока, а голове така и не падаха. Двамата вратари бяха заключили вратите си, а на няколко пъти и страничните стълбове влизаха на помощ. До края на мача оставаха няколко минути и равенството бе резонно с оглед играта на двата тима. Тогава обаче дойде изненадата. В 48 минута след перфектна комбинация новото попълнение на Красно село Илиян Касабов с премерен шут наказа перфектния тази вечер вратар на Тегавите Дичин.

Така „кварталните“ вкараха толкова жадувания гол и трябваше да издържат минута-две редовно време и продължението от съдията. Лошите момчета се хвърлиха в атака ва банк. Натиска бе сериозен, а секундите течаха неусетно за тях и като цяла вечност за противника. Вратата на Маринов бе обсадена и в последните секунди на двубоя за да бъде пълна драмата – Тегавите уцелиха гредата, но не успяха да върнат получения гол. Така с минималното 1:0 Красно село измъкна победата в мача и се изкачи във висините на класирането. Тегавите отново преживяха вкуса на загубата, но още са един от фаворитите за титлата.

Статистика след Тегавите – Красно село