Вазов схруска лесно Пъпешите

Обзор на целия 2-ри кръг

АФК Вазов успя да постигне лесна победа над Пъпешите с 8:1 и да се завърне в битката за челните позиции в група J. С хеттрик за „сините“ се отличи Андриян Кръстев, два гола вкара македонският нападател Владимир Станковски, а по веднъж се разписаха капитанът Александър Тодоров, Жеко Мишонов и Крум Крумов. За „оранжевите“ точен бе Антъни Диков.

Вазов търсеше задължителни три точки в този мач след катастрофалната загуба с 5:1 в предния кръг от БулБаск. Играчите в синьо излязоха пределно мотивирани в двубоя и още в 5-ата минута излязоха напред в резултата. Голмайсторът на тима Андриян Кръстев открадна топката от противников защитник и стреля неспасяемо за 1:0. Само 3 минути по-късно той удвои сметката си. Подобно на първия гол, от грешка на бранител на „оранжевите“ се възползва Румен Тошев, който подаде на дузпата, а там с едно докосване Кръстев покачи на 2:0. В 14-ата минута класиката в резултата бе оформена от Владимир Станковски. Македонският нападател получи пас по конец от Александър Тодоров и с прецизен удар направи 3:0. Пъпешите показаха зъби в 17-ата минута, когато успяха да върнат един гол и да задържат интригата за няколко минути. Чудесна контраатака бе завършена с лекота от Антъни Диков. 120 секунди по-късно капитанът на „поетите“ Александър Тодоров показа майсторство. Той пое отбита топка на центъра и с истинска тупалка изстреля коженото кълбо, което срещна първо гредата, а след това влезе и в мрежата на Пламен Докузанов.

Второто полувреме Вазов изобщо не смяташе да намаля оборотите. Малко след подновяването на играта Андриян Кръстев оформи своя хеттрик. Той получи мек пас от Тошев, а след това се разходи през защитата на Пъпешите и вкара лесно за 5:1. В 32-ата минута един от лидерите на отбора – Жеко Мишонов поде атака на своя тим, Кръстев успя да свърши „черната“ работа и да изведе защитника, който подлъга вратаря с тялото си и вкара в опразнената врата. До края на мача „сините“ успяха да вкарат още два гола. Владимир Станковски получи удобен пас от Тодоров в 39-ата минута, а от своя страна нападателят нямаше проблеми с вкарването на втория си гол в мача. 5 минути по-късно крайното 8:1 оформи Крум Крумов. Алекс Тодоров отново се възползва от грешка в центъра на терена, напредна с топката и след това даде удобен пас за Крумов, който нямаше проблеми да реализира.