Торнадо прати Волтрон за скрап

В изтеглен мач от втория кръг на програмата на SPL1 сили премериха тимовете на АФК Волтрон и ФК Торнадо 2013. Още след първия съдийски сигнал „тайфуните“ превзеха половината на своя съперник и само за 3 минути успяха да вземе комфортен аванс от два гола, а главен виновник за това бе Атанас Иванов. Малко след това Боян Ефтимов си отбеляза автогол, а объркването в АФК Волтрон стана още по-голямо. Тактическото преимущество, което демонстрираха момчетата на капитана Лъчо Арсов бе направо смазващо и те буквално не позволяваха на техния противник да припари до вратата пазена от стража Иван Симеонов.

Все пак „супергероите“ организираха няколко бързи контри, които обаче не завършваха с нищо опасно. Така се стигна до 18-ата минута, в която отново Иванов от тима на ФК Торнадо 2013 бе най-съобразителен и матира слисания вратар Стайков със своя трети гол в мача. Тимът на Торнадо намали оборотите след натрупването на солидната преднина от три гола и позволи на съперника си да пробие няколко пъти десния фланг на защитата, която капитулира при една от ситуациите и Боян Ефтимов намали резултата на 1:4. Голът даде известен импулс в играта на „роботите“ но бавните действия на топ нападателя Комитов не превърнаха изгодните положения в гол. Вместо това „тайфуните“ отбелязаха пето попадение в 22-ата минута дело на Алекс Мариновски – Младши. До края на полувремето паднаха и още две попадения – по едно в двете врати. Първото бе дело на хвърлилия най-много сили в офанзивен план за Волтрон до този момент Методи Йорданов, а отговорът на това попадение бе отново от Атанас Иванов в последната 25-та минута от полувремето.

След глътката вода за футболистите, играта бе отново подновена. Второто полувреме започна по страхотен начин за волтронци. Емил Червеняков показа голмайсторския си нюх с попадения в 26-ата и 35-ата минути. Сякаш „супергероите“ надигнаха глава за нещо повече в мача. Но както се казва – „след ФК Торнадо 2013 не остава нищо здраво“. Вихрушката от атаки и удари към вратата на Стайков започна. Наско Иванов наниза петия си гол в мача, а капитанът Арсов се отчете с още две попадения, които са си резонни за него във всеки един двубой на неговия тим. Капитулиралият тим на АФК Волтрон нямаше как да противодейства на своя съперник и за тях остана утехата че имаха възможността те да отбележат последния гол в мача. А негов автор бе показалия безобразна и лишена от въображение игра Иван Комитов.

Въпреки че Комитов не бива да бъде хулен прекалено за изявите си, тъй като той бе замесен във всеки от головете за своя тим. Но просто не сме свикнали да гледаме играта която показа. Така се оформи и крайното 9:5 в полза на Торнадо 2013. Тимът на Арсов продължава похода към титлата, но дали ще се намери кой да ги спре всички очакваме да разберем, докато тимът на Волтрон бе свален на земята по доста неприятен начин след вихреното начало на сезона.

Статистика след Волтрон – Торнадо 2013