Тегавите излъгаха Santos в голям мач

Всички обзори от кръг 3

Тегавите взеха дербито на третия кръг в Sofia Premier League срещу Santos. „Лошите момчета“ надделяха с 6:5 над Santos. Мачът започна с гол от съблекалнята за Тегавите. След центриране на Пламен Пенев, Красимир Александров от „бразилците“ не бе съобразителен и си вкара автогол. Това обаче не смути Santos. Капитанът на тима Борис Добрев изравни резултата в 5-ата минута след хитър удар. В 10-ата пък Кристиян Стоянов направи пълния обрат за „бразилците“. Звездата на Тегавите Пламен Пенев обаче не смяташе да остави нещата така. Той изравни резултата в 12-ата минута. Но малко след това Добрев доказа за пореден страхотния си шут и реализира за 3:2. Той препарира Павел Дичин със мощна тупалка.

  

Головото шоу обаче продължи до края на полувремето. Пламен Пенев и Стелиян Петров пък обърнаха резултата в полза на Тегавите. Те реализира в 17-ата и 19-ата минути. Така завърши и първата част. Мачът бе избистрен с много здрава битка, хубав футбол, но трябва да се отбележи, че феърплеят в мача бе на прилично ниво. През второто полувреме Santos се опита да отговори на предизвикателството, но изтърва няколко положения. Ключова роля в мача има Владислав Владимиров.

Сърцатият бранител на Тегавите направи 5:3 в 30-ата минута, а разликата от два гола за „лошите момчета, като че ли смути „бразилците“. Те се хвърлиха в атака, тъй като времето минаваше, а те още губеха в резултата. И успяха да се върне в срещата. Мартин Маринов вкара в 38-ата минута. Така двата тима продължиха лютата битка. В края Santos съвсем се хвърли в атака и остави пространства в защитата. При едно от тях Владислав Владимиров реализира за 6:4 в полза на Тегавите.

До края имаше време за още един гол – дело на Красимир Александров, но за повече нямаше време. Така Тегавите продължават да оглавяват класирането в SPL с пълен актив и очакват следващото предизвикателство. „Бразилците“ от Santos пък също дадоха заявка за челните места със своето представяне.

Статистика след Santos – Тегавите