СЗК затвори сезона със Суперкупата

СЗК Юнайтед спечели Суперкупата на SPL, с което затвори официално втория сезон на Лигата. На финала на 1 юли, неделя, „сините“ взеха успех срещу ГДБОП с 6:1. „Униформените“ бяха големия конкурент на шампиона СЗК в SPL през сезона и със сигурност искаха да вземат още едно отличие след Купата на SPL.

Мачът обаче започна по вкуса на СЗК, които откриха резултата след само няколко секунди игра. Автор на попадението, което дойде след грешка в отбраната на ГДБОП стана Слави Стоянов. ГДБОП постепенно излезе от първоначалния шок и опита добри неща в атака. Но СЗК нанесе и втори удар. Той бе дело на Кристиян Илиев, който вкара на празна врата след пас на Цветомир Попов. „Униформените“ обаче отговориха на предизвикателството и Иван Стоев ги върна в мача с попадение в 17-ата минута. Така до края на полувремето нямаше повече попадения.

След почивката СЗК искаше да реши нещата рано в този финал. Момчетата от ГДБОП обаче много мотивирани да обърнат резултата. Но „сините“ ги попариха в 30-ата минута, когато Попов направи 3:1. В 34-ата пък Илиев отбеляза втория си гол в мача за 4:1. Днес на звездата Мартин Соколчев не му вървеше играта и той не може да блесне. Към края на мача СЗК вкара още два гола на Христо Павлов, който отново се отличи с някои страхотни избивания. Автори на попаденията станаха Димитър Стойчев и Станислав Стаменов.

Така СЗК печели Суперкупата на SPL след успех с 6:1 във финала. В събота на полуфиналите „сините“ надиграха шампиона в SPL1 ФК Торнадо 2013 с 9:3, а ГДБОП стигна до мача за титлата след 12:2 срещу първенеца на SPL2 Белите София.