Шипките излъгаха София

Ето, че след лятната пауза, след морските нощи и красивите пейзажи, настъпи момента да се завърнем на зеления килим. Дойде времето за началото на втория сезон на Sofia Premier League. Кампанията тази година стартира с двубой от дивизия SPL1, където тази година се очертава да е много горещо и напрегнато имайки предвид изравнените сили на съставите участващи там. Откриващият мач на сезона противопостави два доста стойности отбора в лицето на ФК Шипка и ФК София. Денят бе четвъртък – часа 21:00. Двата отбора бяха готови за началото на мача, а рефер бе Стоян Найденов.

Началото бе дадено и двата отбора се впуснаха в яростна битка като в началните минути действията се развиваха предимно около централната зона на терена. Доста равностойна игра с много борба за топката и няколко отлични намеси на вратарите на двата тима оставяха мач без голове за момента. Така бе до 12-ата минута, когато момчетата от ФК София организираха добра атака, при която Здравко Росенов не остави шанс на противниковия страж и отбеляза първия гол за своя тим през този сезон. Още не отърсили се от допуснатия гол Шипка позволи на своя съперник да отбележи ново попадение само 50 секунди по-късно. Петър Тодоров бе точен правейки преднината на своите солидна. След допуснатите попадения домакините в този мач – ФК Шипка успяха да убият устрема на своя противник и да успокоят малко редиците си. Няколко пропуска направи Ромил Попов, който бе най-деен в атака за „шипките“. Все пак Трифон Цветков зарадва съотборниците си в 22-минута намалявайки за 1:2. Радостта на Шипка трая само минута. С ювелирна атака „софиянци“ матираха цялата защита на съперника, а завършващият удар на Станимир Ненков говореше само едно – класа. Така полувремето завърши при резултат 3:1 за ФК София.

След почивката „софиянци“ бяха отново по-дейният отбор, което доведе до още едно попадения на сметката им. Точен бе Теодор Гюров, а минутата бе 28. Взели солидна преднина гостите дръпнаха ръчната и предоставиха инициативата на своя противник, който имаше да гони сериозен пасив от три гола. Осъзнавайки това момчетата от Шипка поведени от своя капитан Попов впрегнаха всички сили в атака, което веднага даде резултат. Именно Роро даде началото на голеадата за „шипките“ в 30-ата минута. Две по-късно Емил Ненов добави още един гол, което скъси разликата в резултата само на едно попадение. Гостите имаше от какво да се притесняват. Мачът вече не вървеше по техния вкус, но сякаш „софиянци“ се бяха поизморили имайки предвид, че е първи мач за сезона. Липсата на сили доведе естествено до изравняване на резултата. В 38-ата минута отново „Ел Капитано“ – Попов върна равенството на терена. Устремени към победата „шипките“ направиха пълния обрт в мача в 42-ата минута с попадение на Николай Иванов. Така резултатът стана 5:4 за Шипка няколко минути преди края на двубоя. Гостите опитаха да се върнат в мача, но стражът на ФК Шипка бе един истинси опълченец и не позволи да бъде преодолян за сметка на своя колега от другата страна на терена, който допусна и шести гол в заключителните минути след грешка в защитата пред него. Така ФК Шипка грабна първите си три точки в надпреварата и гледа към следващия си съперник. Докато за ФК София този мач не бива да се разглежда като провал, въпреки загубата на точки най-вече от гледна точка на показаното от тях в тази вечер.