Реал (Мадрид) се изкачи на първото място в SPL

Обзор на всички срещи от кръга в SPL!

Лига SPL има своя нов лидер. Официалният фен клуб на Реал (Мадрид) за България се възползва максимално от грешката на Войводите преди седмица и еднолично оглави временното класиране след важен успех над Аспирините със 7:3. Честно казано, специалистите очакваха малко по-голям отпор от страна на „хапчетата“, които напоследък са доста разпилени в своите изяви и не могат да намерят нужното постоянство.

Реал искаше рано, рано да си подсигури трите точки и планът им се изпълни на 100%. Лос меренгес се нуждаеха от 13 минути, за да отбележат първото си попадение чрез Йордан Калеканов. До паузата преднината им бе удвоена, благодарение на Борислав Стоянов.

Милост от „белия балет“ нямаше и през втората част. Те продължиха да доминират тотално и до 35-ата вече водеха с 5:0, като мрежата на Аспирините успяха да намерят Сами Кесендров (29″) и Калеканов (32″,35″). Символичните гости едва тогава се сетиха, че могат да са далеч по-остри в атака, като 1:5 направи Стефан Петков в 38-ата. Александър Христанов обаче бързо им напомни, че този мач е безвъзвратно загубен, след като завърши една хубава комбинация на Реал за 6:1.

До края „червено-черните“ получиха малко по-голяма свобода на действие, като Стоянов (43″) и Петков (45″) спомогнаха нещата да отидат до 3:6, но не и да се мисли за някакъв чудодеен обрат. Точка на спора постави Сами Кесендров, който с втория си гол в двубоя оформи и крайното 7:3. Въпросният беше избран и за „Играч на мача“, като освен двете си попадения, съумя да отправи и също толкова на брой голови асистенции.