Правила и Награди

Купа на SPL 2019 – Правила и Награди

Правила:
Всички 4 отбора са разпредени в 7 групи по 6 тима. Играе по един мач всеки срещу всеки като след това се определя класиране. Заелите първо и второ място ще се класират за осминафиналите. Същото ще се случи и с двата най-добри отбора завършили на трето място в групите. Показателите при класирането са следните:
– Точки
– По-малък брой Наказателни точки
– Преки двубои
– Голова разлика
– Повече победи
– Ако има равенство при всички показатели се насрочва допълнителен мач.

Класиралите се отбори за осминафиналите ще участват в жребий, при който ще има поставени и непоставени. Те ще се определят от показателите на тимовете в групите.

Дисциплина и състави:
– Всички санкции и наказания от редовния сезон в Суперлигата, SPL и SPL1 не важат за Купата на SPL.
– При 3 жълти картона наказанието е 1 среща. При червен картон наказанието е по преценка на организаторите. Картоните се изчистват след изиграването на 1/4 финалите. Играч получил трети жълт картон на 1/4 финалите, изпуска 1/2 финала. Всеки играч има право да играе само за 1 отбор.
– Допускат се гост играчи само ако дадения отбор е от 4 или 5 човека до попълване на състава до 6. Това важи само за груповата фаза.
– НЕ се позволява добавяне на нови играчи на 1/2 финали и финал, тоест дадения отбор ще може да се възползва от всички играчи, играли до 1/4 финалите в турнира.

Награди:
Носител на Купата – Ваучер на стойност 500 лв в спортни стоки, златни отличителни медали, Купа, бири, право на участие в турнира за Суперкупата на SPL
Финалист – сребърни отличителни медали, бири
Победител от малкия финал – бронзови отличителни медали, бири