Патриот хвърли бомбата във втория кръг и застраши продължаването на Младо Пиво

Обзор на целия 2-ри кръг

Отборът на Патриот продължава с доброто си представяне за Купата на SPL. „Националистите“ изненадаха един от фаворитите в турнира – Младо Пиво, побеждавайки ги с 6:5. Ивайло Стоянов стана герой за победителите с неговия хеттрик, Валентин Димитров вкара два гола, а брат му Димитър добави един. За „златистите“ четирите гола на Мирослав Стаменов не стигнаха поне за равенството, а Светослав Михайлов също записа името си сред голмайсторите.

Срещата започна равностойно, а първите минути до сериозни положения не се стигна. Все пак Пивото стартира головото шоу в 11-ата минута. Светослав Михайлов даде аванс на своя отбор. Отговорът на Патриот не закъсня и 4 минути по-късно Валентин Димитров върна равенството в двубоя. Младо Пиво излезе отново напред в мача в 17-ата минута с гол на Мирослав Стаменов. Противно на очакванията обаче, настъпиха минути на доминация на „белите“. Момчетата на Ивайло Захариев се отпуснаха, а от това се възползва Ивайло Стоянов. Той вкара два бързи гола, с които обърна мача в полза на Патриот и резултатът в края на полувремето беше 3:2.

Веднага след подновяването на играта Стоянов успя да оформи и хеттрика си. Преднината на Патриот продължи да се увеличава и в 32-ата минута Валентин Димитров направи резултата 5:2. За Пивото не остана нищо друго освен да се впусне в атака. „Златистите“ натикаха съперника си в неговата половина и това даде резултат в 39-ата минута, когато Мирослав Стаменов върна отбора си в играта. Атаките на Младо Пиво продължиха, но по този начин те освобождаваха сериозно пространство в защита и само умелите намеси на Анри Нинов ги спасиха от нови попадения. В последната 1 минута на терена стана много напрегнато. Мирослав Стаменов успя да намали изоставането на отбора си до 1 гол и равенството сякаш бе доста близо. Още в следващата атака обаче Димитър Димитров вкара нов гол за Патриот и върна аванса от 2 гола на отбора си. Секунди преди последния съдийски сигнал на Христо Пейнов, Мирослав Стаменов оформи крайното 5:6, а за повече голове време нямаше.