суперлигаобзор9

ОБЗОР 9 Кръг

ВМВ продължава победната си серия

Най–чаканият мач от неделната вечер бе Туристите срещу ВМВ. И двата отбора играеха красив и добър футбол, но опитът на гостите наклони везните в тяхна полза. В седмата минута на мача Владислав Владимиров порази собствената си врата, а до края на полувремето Костадин Пилитов и Дилян Койчев направиха резултата класически в полза на ВМВ. Домакините изглеждаха разконцентрирани и това им носеше само проблеми. След началото на втората част отново Пилитов отбеляза. Това накара домакините да заиграят футбола, който сме свикнали да гледаме и в рамките на девет минути отбелязаха три попадения чрез Симеон Димитров, Младен Гергинов и Жан Михайлов. Мачът се нажежи и всеки от двата отбора заигра на по–високи обороти. В една от контраатаките гостите сложиха край на спора чрез Пилитов и взеха заслужено трите точки. Така ВМВ продължават да се приближават към челната позиция, а Туристите вече са пет срещи без победа.

Colo Colo повали Младежите

В един от споровете в Суперлигата се срещнаха Младежите и Colo Colo. Двата отбора играеха много колебливо от началото на сезона, но постепенно резултатите на Colo Colo почнаха да се подобряват. Младежите пък всячески търсеха излизане от кризата. Никола Ангелов откри за гостите в шестата минута, а колегата му Мартин Миладинов удвои в шестнадесетата. Минута преди почивката Димитър Германлиев си отбеляза злополучен автогол и върна Младежите в мача. След подновяването на играта домакините опитаха да упражнят натиск, но многобройният отбор на Colo Colo чрез постоянните си смени ги надви физически. Христо Златков в тридесет и деветата минута сложи край на спора и донесе много важни три точки за отбора си. Младежите продължават да играят красив и техничен футбол, но това не им носи добри резултати и те вече са на дванадесета позиция. Colo Colo започнаха да побеждават все по–често и вече преминаха в горната половина на класирането.

„Парадоксалните“ на косъм от победата над СЗК

Paradox и СЗК Юнайтед излизаха един срешу друг в един непредвидим двубой в Суперлигата. Двата отбора бяха далеч един от друг в класирането, но спечелването на трите точки можеше да промени това. Първото полувреме беше изпълнено с множество атаки от двата отбора, но вратарите Николай Иванов и Анри Нинов не допуснаха да бъдат преодолени. Втората част започна с изненадващ гол за домакините, Виктор Младенов откри резултата. Миг на паника настъпи в редиците на „шампионите“, но те бързо успяха да влезнат в ритъм. Кристиян Манковски бе над всички в последните десетина минути на мача и успя да победи почти собственоръчно опонентите си. Той вкара цели три попадения. Така „парадоксалните“ загубиха своят четвърти мач за сезона и в момента се намират в долната половина на класирането, а СЗК отново се приближават към лидерите.

Белите София обърнаха Златните Момчета

В едно от дербитата на долната част от класирането се срещаха отборите на Златните Момчета и Белите София. И двата отбора играеха колебливо от началото на сезона и се нуждаеха от трите точки. Голмайсторът Александър Рангелов отбеляза в петата минута и даде три – минутно щастие на съотборниците си, когато Кристиян Живков изравни. До края на полувремето бе отбелязано още едно попадение, отново виновникът бе Живков, който изведе гостите напред в резултата. След това срещата беше почти развалена с раздаването на прекалено много жълти картони и прекаленото много нарушения. Все пак в късната четиредесет и седма минута Кристиян Димитров сложи точка на спора с красиво попадение и донесе победата на Белите София, които се изкачиха на десета позиция. Златните Момчета допуснаха да бъдат обърнати лесно и това им донесе само главоболия и оставане на дванадесета позиция в класирането.