суперлигаобзор12

ОБЗОР 12 Кръг

СЗК Юнайтед с късен обрат срещу Младежите

В едно от дербитата на дванадесетия кръг на Суперлигата се срещнаха СЗК Юнайтед и Младежите. И двата отбора играеха колебливо от началото на сезона, но качеството на футбола беше високо. Александър Тодоров откри за гостите в единадесетата минута и постави домакините под сериозно напрежение. От там до късната тридесета минута, когато Кристиян Илиев изравни, играта беше изключително оспорвана. И двата отбора създаваха много положения и голът беше винаги близо, но вратарите Христо Милев и Кирил Йорданов се представиха на едно добро ниво. В тридесет и осмата минута Слави Стоянов даде аванс на СЗК Юнайтед и сякаш успя да пречупи духа на гостите. В самия край на мача Илиев и Никола Манолов оформиха крайното 4:1 в полза на домакините. „Шампионите“ след тези трудно извоювани три точки вече се изкачиха на петата позиция, а Младежите остават на единадесета.

„Пивото“ обърна Белите

В един от любопитните сблъсъци от кръга в Суперлигата се срещнаха отборите на Младо Пиво и Белите София. Двата тима нямаха срещи помежду си, но се усещаше силния заряд преди мача. Мирослав Стаменов откри в десетата минута за домакините, а Банко Механджийски изравни в средата на първата част от дузпа. Минути след това Людмил Могилков даде аванс на гостите. Преди края на първото полувреме се случи нещо неприятно за зрителите, голмайсторът на „пивото“ Илиян Генов и Механджийски бяха пратени по рано под душовете. Втората част започна с нов гол за „белите“, виновникът беше Кристиян Живков. От тридесет и първата минута до края на двубоя нещо се случи със защитата на гостите и те оставиха прекалено много празни пространства на домакините, които се възползваха и отбелязаха пет попадения. Голмайсторите бяха: Павел Павлов, Константин Захаринов, Васил Василев и два пъти Стаменов. Така Младо Пиво вече са на третата позиция, а днешните им съперници остават на десетата.

FC Eleven Stars взеха победа без особена съпротива

В битка за трите точки се срещнаха два отбора, които бяха далеч един от друг в класирането, но класата им беше обезателна. Това бяха тимовете на Златните Момчета и FC Eleven Stars. През първото полувреме Росен Янев отбеляза три гола, а неговият колега Асен Стойчевски добави едно от дузпа за гостите. Така мачът може би беше решен още в началото. Втората част Златните Момчета опитаха да окажат съпротива и започнаха да играят собствения си стил на игра. Ясен Чакалов върна едно попадение минута след подновяването на играта, но това само разяри „звездите“ и те добавиха още четири попадения чрез Кристиян Иванов, Митко Минков, Янев и Стойчевски. След това Илиан Касабов на два пъти и веднъж Радован Събев върнаха три гола, но ги последва нова лавина от гостите. Два пъти Янев и веднъж Стойчевски оформиха разгромното 11:4 в полза на FC Eleven Stars, които след тази победа излязоха на втората позиция, а Златните Момчета остават на далечната дванадесета.

Colo Colo отнесе „веселите момчета“

В един от любопитните мачове за този кръг се срещнаха ФК Туристите и Colo Colo. Двата отбора бяха изключително близо един до друг в класирането и ги деляха само няколко точки. Пламен Пенев откри резултата в четвъртата минута, но Денис Доо Кис изравни две минути по късно. Момент на срив в защитата на домакините позволи на гостите да отбележат три пъти малко преди сигнала за почивката, виновниците бяха Христо Златков, Доо Кис и Никола Ангелов. След подновяването на играта „веселите момчета“ започнаха да намират верния път и успяха да върнат едно попадение чрез Жан Михайлов. В тридесет и петата минута Иван Иванов отново върна разликата от три гола. Петър Симеонов и Доо Кис размениха по още едно попадение минути преди последния съдийски сигнал. Така ФК Туристите продължават с колебливото си представяне и вече са на седма позиция, а Colo Colo след тези извоювани три точки вече са на шеста.

ВМВ с поредния си успех

Paradox излизаха срещу силния отбор на ВМВ и щяха да се опитат да бъдат първите успели да ги победят. И двата отбора играеха красив и атакуващ футбол и зрелището беше гарантирано. Изненадващо Виктор Младенов откри за гостите и даде минути на радост на съотборниците си. На два пъти Атанас Христов и веднъж Костадин Пилитов угасиха надеждите на „парадоксалните“ още преди почивката. След подновяването на играта Васил Мартонин и Румен Дилов направиха разликата за гостите значителна. В тридесет и третата минута отново Младенов върна един гол, но Васил Михйлов реши сам да реши изхода от срещата и отбеляза три попадения за три минути. В самия край на двубоя Иса Цанов оформи крайното 8:3 в полза на домакините. Така отборът на ВМВ са лидери във временното класиране, а Paradox остават на деветата позиция.

ГДБОП победи убедително Белите София

В поредното дерби на Суперлигата се срещнаха отборите на Белите София и ГДБОП. Двата тима един мач помежду си и „униформените“ бяха взели победата убедително. Победителят стана ясен още първото полувреме. Два пъти Иван Стоев и три пъти Мартин Соколчев матираха защитата на домакините. Втората част продължи в същия дух, вратарят Христо „Великанът“ Павлов отбеляза първото си попадение в лигата, а Филип Матеев добави още едно. В тридесет и третата и тридесет и осмата минута Слави Червеняков и Кристиян Димитров откриха головата сметка на „белите“. ГДБОП реагираха като ужилени и добавиха нови пет попадения, чрез Мартин Самарев, две на Соколчев, едно на „Великанът“ и едно на Кристиян Антов. В самия край на срещата Веселин Стоянов оформи успя да върне още едно попадение, но загубата остана разгромна. С тази победа „униформените“ излязоха на четвърта позиция, а Белите София останаха на десета.