4Суперлигаобзор1

Голово шоу между Бели и Реал на старта в Суперлигата

Сезон 4 в Суперлигата ни поднесе много емоции още от първия кръг. Един от най-любопитните сблъсъци бе между два шампион от Sofia Premier League. Носителите на титлата в SPL2 от сезон 2017/2018 Белите София с изправиха срещу победителят в SPL от миналогодишната кампания Реал Суходол.
Още преди мача се очакваше голов сблъсък предвид красивия и нападател футбол, който изповядват двата тима. Кристиян Иванов даде ранен аванс на суходолци в четвъртата минута, но адашът му Кристиян Живков изравни бързо. Реал отново взе лидерството чрез Станой Бранков след 15 минути игра, но Живков бе неудържим днес. Неговият ляв крак сякаш се възпламени и той отново изравни в 20-ата минута. Александър Тодоров обаче избухна след като хищник издебна грешка в защитата на противника и с воля препарира Николай Тенев за 3:2 малко преди почивката.

Второто полувреме Живков продължи да тормози отбраната на Суходол и той оформи своя хеттрик в 30-ата минута. Валери Попов обаче докопа една топка и я плъзна покрай вратаря Тенев и защитата на Белите за 4:3 в 32-ата минута. Малко след това обаче бе време и Вилизар Бенов да излезе на сцената, който хладнокръвно изравни. Играта на гоненица в резултата продължи и в последните минути. Първо, Станой Бранков реализира второто си попадение в двубоя, а накрая Слави Червеняков с топовен шут донесе точката за Белите.

В другите мачове от първия кръг СЗК Юнайтед шокира Bianchi coffee като го победи с 4:2, ГДБОП тръгна мощно с 4:0 над Вагончето, Благо Георгиев и FC Eleven Stars заключиха Тигрите с 4:1, а Туристите се справиха лесно с Paradox – 6:2.

Галерия и видео от мачовете можете да видите тук:

 

Белите София – Реал Суходол

ГДБОП – Вагончето

СЗК Юнайтед – Bianchi coffee

FC Eleven Stars – Тигрите

ФК Туристите – Paradox