spl2обзор8

ОБЗОР 8 Кръг

Bianchi взе ключов мач с Торпедо

Bianchi coffee и ФК Торпедо се изправиха в най-интересния мач от 8-я кръг в SPL2. Двата тима показваха страхотна игра през сезона до момента, а и преди това в Купата на SPL. Мачът се очакваше с голям интерес и двете страни се бяха мобилизирали. Но проблеми в последния момент лишиха „жълтите“ от някои играчи. Това изглежда даде отражение и „кафетата“ взеха солиден аванс в мача още през първата част. Калин Карабов (7), Дени Младенов (12, 19) и Илия Христов (14) направиха резултата 4:0. Преди почивката обаче магьосникът Цецо Бончев върна един гол и съответно надеждите на Торпедо. Bianchi стартира предпазливо втората част, но защитната игра не е в кръвта на „белите“ и те отново тръгнаха да нападат. Това им донесе успех след като Дени Младенов и Калин Карабов вкараха нови два гола съответно в 38-ата и 40-ата минути. Последваха силни минути от Торпедо, които върнаха още един гол мача. Дени Младенов този път порази собствената си врата. Мениджърът Йордан Дончев обаче върна аванса на тима с гол в 44-ата минута. Само две по-късно обаче и Цветозар Личев се записа сред голмайсторите за Торпедо. Последният щрих в тази вълнуващ сблъсък бе дело на Карабов, който оформи крайното Bianchi – Торпедо 8:3.

Ugo отново усети вкуса на успеха

Ugo Delivery и Street Fighters трябваше да разпределят точките в неделя вечер от 8-я кръг в SPL2. „Пицарите“ бяха допуснали загуба в предния кръг и искаха да се върнат на пътя на победите. „Файтърите“ показват солидна игра, но доста често през кампанията им убягва и доза късмет. Все пак Ugo показа класа през първата част и Валентин Владимиров и Стоян Илиев направиха 2:0. „Файтърите“ отново показаха скорост в атаките си, но имаха проблеми в завършващата фаза. Втората част започна с нов гол за Ugo. Точен бе Валери Христов. А до 27-ата минута „пицарите“ бяха решили нещата с нови два гола. Стоян Илиев и Димитър Петров попаднаха в прегръдките на своите съотборници. Все пак Street Fighters показаха признаци на живот и Кристиян Димитров най-накрая успя да реализира в 45-ата минута. Но това само ядоса Ugo, който реализираха нови две попадения до края на срещата. Боби Валенцов и Стоян Илиев оформиха крайното 7:1 за Ugo, които се връщат на пътя на победите. Street Fighter отново може да съжалява, че изпусна питомното и не си вкара положенията. След това, дивото трудно се гони.

МЕД ЛОГ видя сметката на Олимп 2

В съботната вечер МЕД ЛОГ искаше да се окопити с успех на дубъла на Олимп. Момчетата на Любо Шутилов не изживяваха най-добрите си дни и със сигурност искаха успехът да дойде лесно. За това спомогна и експерименталният състав на „гръцките богове“. Все пак през първата част мачът бе равностоен, като единствено Спас Занев откри за МЕД ЛОГ след 15 минути игра. Е, Олимп не направи много в атака, но за сметка на това се държеше добре в защитата. Нещата не стояха така през втората част. МЕД ЛОГ включи на скорост и с две попадения на Георги Цветков тимът бързо дръпна с 3:0. Признаци на живот даде Иван Комитов. „Атомната мравка“ вкара в 35-ата минута за 1:3. Но до края МЕД ЛОГ доказа, че е по-добрият отбор и с нови три гола, дело на Стефан Вановски, Георги Цветков и Тодор Генков подпечата трите точки.