spl2обзор6

ОБЗОР 6 Кръг

Отборчето обезвреди Торпедо

Дерби! Така може да се определи срещата между Отборчето и ФК Торпедо от 6-я кръг в SPL2. Мачът се очакваше с голям интерес предвид целите и качествата на двата тима. И логично, те се захапаха от първата минута. Никой обаче не можеше да вземе по-голям превес в срещата. Играта бе красива и равностойно. Надлъгването продължи до 16-ата минута. Тогава гуруто в тима на Торпедо Влади Петров се изстреля и прониза мрежата на „белите“ за 1:0. Голът обаче не промени нищо в играта на двата отбора до края на почивката. Все пак по-щастливи след сигнала бяха момчетата от Торпедо. Отборчето пък промениха тактиката за втората част. Те натиснаха своя противник като отчаяно търсеха изравнителен гол. И такъв дойде! Александър Ленков реализира в 28-ата минута, а Румен Тошев направи обрата пълен в 33-ата минута, хвърляйки в екстаз своите съотборници. За капак и Петър Йорданов се разписа за 3:1, докато момчетата от Торпедо не вярваха на случващото се. След този удар, те се опитаха да реагират и успяха. Цецо Бончев върна един гол в 43-ата минута. След това обаче „белите“ буквално заключиха своята врата, така че и истинско торпедо да не може да пробие. И все пак се поздравиха с успех – 3:2.

Bianchi извози МЕД ЛОГ

МЕД ЛОГ искаше да се опъне на бронзовия медалист от турнира за Купата на SPL в неделя вечер на „Царско село“. Тимът определено имаше футболните аргументи да го стори и Стефан Петков откри резултата за своите още в 4-ата минута. Шокът на „кафетата“ не бе малък и тимът игра доста объркано в минутите след гола. МЕД ЛОГ пропусна обаче да се възползва от това. Постепенно момчетата на Йордан Дончев започнаха да напипват своя ритъм и Ивайло Стоянов изравни в 14-ата минута. Сега, нещата бяха по-спокойни за Bianchi и леко по-нервни за МЕД ЛОГ. Все пак ситуацията на терена бе изравнени и следващият гол щеше да има голяма тежест. И той падна точно преди почивката, а негов автор стана манекена Денислав Младенов от Bianchi в 23-ата минута. Така двата тима се оттеглиха за по глътка въздух и вода. И втората част обаче стартира с успех за „кафетата“. Евгени Балтов попадна в прегръдките на своите колеги в 27-ата минута. Нещата не отиваха на добре за МЕД ЛОГ и тимът трябваше да реагира. И го направи, но атаките им бяха спирани с вещина от защитата на Bianchi или вратаря Янко Кадийски. Точка на спора в това дерби сложи Калин Карабов с две попадения в 42-ата и 46-ата минута. Така Bianchi продължава победната серия след 5:1.

Street Fighters с финишър срещу Викинг

Мачът между Street Fighters и ФК Викинг се очакваше с голям интерес в неделния следобед. До момента срещите и двата тима не се развиват според очакванията им и със сигурност битката за трите точки щеше да е ожесточена. Първият щрих в този мач начерта Александър Маринов, който откри за „файтърите“ още в 9-ата минута. Срещата продължи с леко превъзходство на Stree Fighters, но и Викинг имаха своите шансове. За тяхно съжаление обаче Явор Радков си отбеляза автогол в 23-ата минута. А още преди почивката да я дошла Томас Николов направи и 3:0. Така Street Fighetrs имаха комфортен аванс. След подновяването на играта обаче Викинг много по-смело и сръчно. Любомир Кипров върна надеждите на тима. Последваха много силни минути за викингите, които атакуваха много яростно. За тяхно съжаление обаче гол не падаше и падаше. Това стана чак в 49-ата минута, когато Ивелин Делчев бе точен. Но време за повече нямаше и Street Fighters взе трите точки.