spl2обзор2

ОБЗОР 2 Кръг

Отборчето започват успешно пътя си в лигата

За първи път в SPL2 се срещнаха Отборчето и Ugo delivery. Двата отбора играеха от доста време в лигата, но това беше първата среща помежду им. Ангел Цонер и Димитър Ранджев в шеста и девета минута дадоха солиден аванс на домакините. Малко след тях Мартин Иванов направи резултата класически. В двадесетата минута Александър Ленков си вкара нелеп автогол и намали разликата, а в последната минута на първото полувреме Валентин Владимиров от дузпа даде надежди на гостите. Веднага след подновяването на играта Ленков поправи грешката си и отбеляза в правилната врата. В тридесет и четвъртата минута Илиан Тодоров намали аванса на домакините и зарадва феновете по трибуните. Все пак малко след него Иванов вкара пети гол за Отборчето и оформи крайното 5:3 в тяхна полза. С тази гръмка победа те застават на втората позиция във временното класиране, а Ugo delivery четвъртата.

ФК Торпедо премаза ФК Викинг

В поредното дерби в лигата се срещнаха ФК Торпедо и ФК Викинг. Двата отбора изглеждаха концентрирани и мотиварани да спечелят днешния мач. Първо Владислав Петров и Пламен Тодоров пронизаха врата на гостите. Преди края на първата част Петров успя да вкара и второто си попадение в срещата, а в началото на второто полувреме оформи хеттрика си с топовен изстрел. В тридесет и втората отново Тодоров отбеляза, а след него Бисер Бенчев направи резултата разгромен. В рамките на три минути Тодоров се развихри и отбеляза цели три попадения. В тридесет и деветата минута Благовест Николов вкара почетното попадение за ФК Викинг. Преди края на срещата на два пъти Цветослав Марков и веднъж Петров оформиха крайното 11:1 в полза на ФК Торпедо. С тази победа те застават временно на първата позиция в класирането.

ГДБОП 2 с измъчена победа над Street Fighters

Един от интересните мачове този уикенд беше ГДБОП 2 и Street Fighters. Двата отбора нямаха мач помежду си и всичко щеше да бъде показано на терена. В четвъртата и петата минута Кристиан Калададзе и Димитър Шаламанов дадоха сериозен аванс на домакините. В средата на първата част Каландадзе направи резултата класически, а малко след него Христо „Великанът“ Павлов наказа грешка на защитата на гостите и направи разликата още по – сериозна. Докрая на полувремето защитата на „униформените“ се разконцентрира и допусна три леки гола, дело на Нелин Гергиев, Кристиян Иванов и Кристиян Димитров. През втората част отново Георгиев наказа противниковата защита и изравни резултата. Все пак Каландадзе взе нещата в свои ръце и с два светкавични гола в четиредесет и трета и четиредесет и четвърта отново изведе домакините напред. Малко преди последния съдийски сигнал Мартин Кръстев вкара последното попадение в мача и оформи крайното 6:5 в полза на ГДБОП 2. С тази победа те излезнаха на третата позиция във временното класиране.