spl2обзор19

ОБЗОР 19 Кръг

Тя каза „да“ на Bianchi

ФК Торпедо и Bianchi coffee се изправиха един срещу друг в битка от последния ден на сезон 2019 в SPL2. Двата тима бяха съответно втори и първи и нямаше сила на света, която да ги мръдне от тези позиции. „Жълти“ и „бели“ искаха да зарадват дошлата да ги гледа публика. А някои от тях дори да пуснат сълза от щастие. В седмата минута реферът спря играта, започна да надува свирката. Това бе ясен знак за звездата на Bianchi coffee Дени Младенов, който с бодра крачка се насочи към скамейките. Около него всичко на терена паднаха на колене, а фойерверки озариха залата. Дени стигна до целта си, падна на един крак и предложи брак на своята любима. За радост тя веднага каза „да“ през сълзи от радост, а цялата зала избухна в аплодисменти. Но до тогава „кафетата“ падаха вече 0:1, може би главите им бяха другаде. Боян Бончер ги наказа. Торпедо продължи със силната игра и Радо Андреев направи 2:0 в 17-ата минута. Дени Младенов искаше щастието да е пълно и включи на скорост. Той заби гол, а после и подаде за още един на Илия Христов правейки 2:2. През второто полувреме обаче Торпедо се разигра и започна атомно да атакува „кафетата“. „Жълтите“ бяха много концентрирани и решени да стигнат до успеха. Лазаров, Цецо Бончев и отново Боян Бончев вкараха за Торпедо, а Костадин Маринов имаше нещастието да си вкара автогол. Така Торпедо спечели мача с 6:2 и нанесе първа загуба за Bianchi през сезона, която се оказа и единствена.

МЕД ЛОГ грабна бронза след рутинен успех над Ugo

МЕД ЛОГ излезе за задължителни три точки срещу Ugo Delivery. Успехът и под 8 фаула за тима щяха да донесат бронза от SPL2. Момчетата в жълто искаха да си решат нещата още през първата част и дръпнаха с 6:0. Два гола вкара Любо Шутилов, а по един добавиха Атанас Димитров, Любомир Димитров, Георги Георгиев и Светозар Стоянов. Фаулове почти нямаше през тази първа част и единственото, което МЕД ЛОГ можеше да направи е да намали оборотите. Това позволи на „пицарите“ да се окопитят и Ангел Велков вкара хубав гол с плътен удар. Но МЕД ЛОГ реализира още три гола до края, дело на Шутилов, Георгиев и Любо Димитров. Все пак в края на мача остана време и за Явор Михайлов да реализира. А това се оказа и последният гол паднал през сезон 2018/19 в Sofia Premier League.

Торпедо избухна с 15 гола срещу Ugo

Ugo Delivery и Торпедо бе мач от последния кръг в SPL2. При успех „жълтите“ щяха да си осигурят сребърните медали и мотивацията им бе на високо ниво. Те решиха нещата още до почивката. По два гола вкараха Пламен Тодоров, Светослав Диманов, а по един път се разписаха Бисер Бенчев, Влади Петров и Цветослав Марков. Явор Михайлов пък имаше нещастието да си вкара автогол и така резултатът бе 8:0. След почивката картинката на терена не се промени и Тодоров вкара нови два гола. Радослав Андреев също добави две попадения за 12:0. Ugo се отсрами чрез Ангел Велков в 39-ата минута. Но до края паднаха още три гола във вратата на „пицарите“. Точни бяха Марков, Диманов и Тодоров.

Bianchi с нова победа и нова чиста мрежа

Отборчето и Bianchi coffee бе един от любопитните мачове от последния кръг в SPL. „Кафетата“ бяха отдавна си осигурили титлата, но искаха да продължат победната си серия. Отборчето гонеше точка, която да ги затвърди на третото място. Но вместо това Калин Карабов вкара два гола за Bianchi преди почивката. Отборчето пропусна няколко шанса, но и вратарят Янко Кадийски бе на мястото си. След подновяването на играта Дени Младенов и Карабов вкараха по един гол за крайното 4:0 за Bianchi coffee.