spl2обзор10

ОБЗОР 10 Кръг

Торпедо нападна МЕД ЛОГ

Дербито на 9-я кръг в SPL2 противопостави МЕД ЛОГ и ФК Торпедо. Мачът бе много любопитен предвид факта, че двата тима играеха много красив футбол и интересните моменти предстояха. Още във втората минута обаче Цветослав Марков откри за „жълтите“ от Торпедо. Авансът на Влади Петров и компания обаче много сериозен още до почивката. С два гола на Цецо Бончев и един на Пламен Тодоров, Торпедо поведе с 4:0. Междувременно МЕД ЛОГ се опитваше да отговори, но днес играта на тима не се получаваше. След почивката положението бе горе-долу същото, но Торпедо не вкарваше. Е, така бе до 46-ата минута, когато Цветослав Марков вкара за 5:0. Чак след това МЕД ЛОГ показа своите зъби. Любомир Димитров и Борислав Стоянов вкара два гола в последните минути за тима, но те бяха крайно недостатъчни.

Bianchi смели дубъла на Олимп

В неделната вечер Bianchi coffee търсеше успех срещу Олимп 2, който да продължи победната серия на тима от началото на сезона в SPL2. Тимът играеше прекрасен футбол от началото на сезона и трудно някой дръзваше да се опълчи на гиганта. Дали сега това щеше да е Олимп? Поне началото не сочеше към подобно нещо. Голмайсторът Калин Карабов и Илия Христов набързо вкара два гола до осмата минута. А до почивката резултатът набъбна рязко на 6:0. Да, с нова два гола на Карабов, но и Йордан Дончев и Костадин Маринов успяха да опънат мрежата на Христо Цонев – Котката. В началото на втората част това стори и Ивайло Стоянов. Все пак Олимп 2 показа, че може и да атакува. Тихомир Марков и Камен Цветанов реализираха два гола във вратата на „кафетата“. Мачът обаче отдавна бе решен, а от това се възползва Калин Карабов, който реализира нови две попадения, а едно добави Илия Христов. Така Bianchi вече има 8 от 8 в SPL2.

Отборчето с лекция срещу „пицарите“

Отборчето срещна Ugo Delivery в съботната вечер като и двата тима търсеха усилено трите точки, които да ги изкачат нагоре в класирането. „Белите“ започнаха по-добре мача и откриха чрез Александър Ленков в 12-ата минута. Ugo се опита да отговори, но днес нещата за тима трудно се получаваха и „червените“ рядко достигаха до чисти положения. Три минути преди почивката Петър Илиев вкара втори гол за Отборчето, който бе много ключов за самочувствието и на двата тима. През втората част „белите“ играха много умно, докато съперникът им изглеждаше объркан. Румен Тошев и отново Илиев направиха 4:0 до 37-ата минута. Имаше време и за Стефан Андасаров да реализира хубав гол след 42 минути игра. За капак на нещастието на Ugo в този мач Иван Тодоров си отбеляза автогол в 44-ата минута. С това той фиксира крайното 6:0 в полза на Отборчето, който продължават да са в челото, но все още далеч от лидера Bianchi coffee.