spl2 обзор22

ОБЗОР (Плейоф 3 кръг) 22 Кръг

Бял шампион в SPL2

Белите София се изправиха срещу Carrera в мач, който можеше да осигури на тима титлата в SPL2. Това обаче щеше да се случи само при победа. Именно за това славистите бяха пределно мотивирани да я постигнат. Боби Гласков откри резултата в 9-ата минута след тупалка. Но „сивите“ доказаха, че да играят красив и продуктивен футбол им е в кръвта. Само 2 минути след това Илия Виденов изравни резултата. Гласков обаче бе над всички в 13-ата минута, когато направи резултата 2:1. А до края на полувреме Белите вече можеха да дишат доста спокойно. Първо Кирил Иванов си вкара автогол, а секунди преди почивката Вилизар Бенов покачи на 4:1.

След подновяването на играта Белите играеха внимателно и предпочетоха да се лишат от вихрени атаки за сметка на защитата си. И това им се получи, тъй като Carrera не можа да вкара повече до края на мача. Точката на спора сложи Кристиян Живков с попадение в 46-ата минута. Така Белите спечелиха с 5:1, но по-важното за тях е, че си осигуриха титлата в шампионата 2 кръга преди неговия край.

Статистика след Белите София – Carrera

Готинягите се окичиха с бронза

АФК Акулите искаха да гризнат Готинягите в третия кръг от плейофите в SPL2. И двата отбора имаха доста липсващи футболисти, което си пролича. Но Готинягите по-бързо се отърсиха от това. Здравко Крумов откри резултата в 6-ата минута, а 4 по-късно отново той удвои. Все пак Адриан Илиев върна своите в срещата след попадение в 12-ата минута. От там до края на полувреме обстановката на терена бе спокойно и нямаше положения за отбелязване.

След почивката Готинягите започнаха по-добри и Крумов оформи своя хеттрик в 29-ата минута. Силите бавно напускаха Акулите и те не можаха да дадат отпор до края на мача. „Готините“ пък затвърдиха успеха с попадения на Христо Бояджиев в 47-ата и 49-ата минути. Победата пък осигури и на математика бронзовите медали за тима през този сезон.

Статистика след АФК Акулите – Готинягите