spl2 обзор11

 ОБЗОР 11 Кръг

Белите с пореден успех

Мачкащият всичко наред тим на Белите София прие един от лидерите в класирането – тимът на Готинягите в спор за трите точки. Първата част премина изцяло под диктовката на Белите, които вкараха 4 попадения до почивката. Автори на головете бяха Червеняков и Бенов на три пъти. Така със солиден аванс от 4 гола за Белите двата тима се прибраха на почивка.

През втората част Готинягите показаха, че не случайно са в челото и след оказания натиск се стигна до автогол на Благоев, а Крумов отбеляза за 4:2. Белите не мислеха да изпускат преднината и я затвърдиха с гол на Гласков, с което прекършиха съперника и грабнаха победата продължавайки уверено към върха. Готинягите допускат една от малко си загуби, но тимът е в състояние бързо да забрави провала и още в следващия кръг ще видим точно това.

Статистика след Белите София – Готинягите

„Чековете“ чекнаха и Трайково

Двубоят между Q-check и АФК Трайково Северозапад започна с попадение за „белите“ като голмайстор стана защитникът на тима Марто Първанов. Северозапада съумя да задържи преднината си и да се отбранява умело под атаките на съперника. Стената пред вратата на Трайково падна в 20 минута като Георгиев изравни за 1:1. Q-check бе на гребена на вълната и стигна до още едно попадение дело на Саръиванов.

Така полувремето дойде при резултат 2:1 за „оранжавите“. През втората част звездите от Северозапада показаха добра игра и Милев съумя да изравни резултата. Мачът бе равностоен, но „белите“ се поизмориха, от което се възползва капитанът на Q-check Ники Калчев, който поведе отбора си към победата. Въпреки опитите на гостите да изравнят защитата на „оранжевите“ издържа и в края на мача Георгиев сложи край на спора със своя втори гол. Така Q-check грабна победата, а за Трайково остана добрата игра и разочарованието.

Статистика след Q-check – АФК Трайково Северозапад 4:2

Carrera профуча покрай „патриотите“

Патриот посрещна тима на Carrera в пореден мач от програмата на SPL2. Мачът започна вихрено за гостите като Виденов и Христов дадоха преднина от два гола за своя тим. Патриот намалиха в 5 минута с попадение на Мариинов, но след гола отбраната на тима действаше доста разконцентрирано и последва канонада от голове във вратата на тима. Василев на два пъти, Дъхтев също на два пъти и Виденов направиха резултата 7:1 в полза на Carrera на почивката.

През втората част гостите дръпнаха ръчната и предоставиха инициативата на съпеника си, който обаче имаше сили само за два гола дело на Воденичарски. Така тимът на Carrera грабва втора победа след като се присъедини към семейството на SPL, а Патриот се подхлъзва в битката за титлата.

Статистика след Патриот – Carrera

Момчетата от квартала с гръмка победа

Бенковски прие Връбница в мач от програмата на SPL2. Двубоят бе с вихрено начало за гостите от Връбница, които започнаха с хеттрик на капитана Петров, а Илиев и Иванов добавиха по още едно попадение на сметката на тима. Домакините от Бенковски бяха в шок, но успяха да върнат две попадения чрез Тодоров. До края на първата част Връбница вкара и още едно попадение дело на Асенов.

След почивката Бенковски опита натиск, но съперникът бе доста добре подреден и не позволи изненади. Връбница се разигра и наниза още осем безответни попадения във вратата на Бенковски. Сред голмайсторите се записаха Георгиев, Петров, Илиев, Иванов и Ковачки. Така Връбница уверено стъпва на върха в таблицата, а за Бенковски отново остана горчивия вкус на загубата.

Статистика след Бенковски Сити – Връбница 1

Белите на екскурзия в Северозападна България

Мачът между Белите София и АФК Трайково Северозапад бе белязан още от началото с доминация на домакините. Те нанизаха ред голове във вратата на Трайково. През първата част точни бяха Живков, Бенов и Гласков. Така с класика през първата част за Белите двата тима се оттеглиха на почивка. След подновяването на играта Стоянов покачи за 4:0. Гостите от Трайково намалиха в 40 минута с гол на Пенев, но това само раздразни съперника им.

Бенов и на два пъти Гласков добавиха нови три попадения на сметката на тима си. Северозапада успя да стигне до нов гол на Пенев в 46 минута, но това бе гол на утехата. Точката в мача сложи Бенов в 49 минута. Така Белите отново грабват победата, а Трайково отново останаха с празни ръце.

Статистика след Белите София – АФК Трайково Северозапад