spl2 обзор 5

ОБЗОР – 5 Кръг

“Чековете“ с нова инфарктна победа

Дубълът на Джентълмените посрещна ентусиазирания тим на Q-Check в мач от SPL2. „Аристократите“ откриха резултата в 7-ма минута с гол на Боби Сеизов и хвърлиха ръкавицата в мача. Q-Check веднага прие предизвикателството и Калин Виденски отговори с гол от далечно разстояние за 1:1.Мачът бе изключително равностоен, като двата тима даваха всичко от себе си в играта. Така се стигна чак до 25-та минута на първото полувреме, в която домакините отново излязоха напред в резултата с гол на Асен Йочев. След подновяването на играта положението на терена не се промени, а битката бе навсякъде.

Времето течеше, но голове нямаше. Но в 44-та минута напред излезе отново Калин Виденски от Q-Check, който изравни с хубав гол. „Аристократите“ бяха разсеяни в този момент и почти веднага след изпълняването на началния удар, изпуснаха сам Калоян Иванов, който с бомбен шут направи пълния обрат в мача за „чековете“. Домакините изпуснаха питомното и се налагаше да гонят дивото в последните минути, но стегнатата защита на съперника удържа до края и така гостите се поздравиха с победата, която е втора поредна за тях. За дубъла на Джентълмените, водени от Ивайло Методиев – Доктора, остана горчивата глътка от загубата и надеждата за по-добра игра в следващия им двубой.

Статистика след ФК Джентълмените 2 – Q-check

Патриот взе дербито на „революционерите“

Два тима с доста националистични имена се срещнаха в спор за точките. Патриот посрещна Benkovski. Мачът започна с гол на Масларски, който даде аванс на гостите в 4-та минута. След попадението, редиците на Бенковски отслабнаха и домакините взеха нещата в свои ръце. Тенев и Савов на два пъти, и Маринов в 18-та минута обърнаха мача в своя полза и то със сериозна преднина.

Така Патриот се оттегли с аванс от 4 попадения на почивката. След подновяването на играта, Benkovski бе успял да се отърси от шока от получените попадения и играчи дадоха всичко от себе си за да достигнат поне до равенството. Езедине на два пъти и Стойков намалиха само до гол преднина за домакините. Последните минути бяха изключително напрегнати, но все пак Патриот отбеляза гола на победата в 50-та минута отново чрез Савов. Така домакините записаха нова победа и все още са без загуба в SPL2, докато Benkovski отново показа дух и класа, но загуби мача!

Статистика след Патриот – Benkovski

„Готините“ разпиляха ФК Гринго

ФК Гринго прие Готинягите в поредния кръг на SPL2 в спор за победата. Мачът започна ужасяващо за домакините, които сякаш не бяха на терена и позволиха на съперника си да прави каквото си иска с тях. Началото сложи капитана на “готините” Павел Матеев с два гола, след него Вишанов, Равадинов, Георги Николов на три пъти и Бисер Вричев дадоха разгромния аванс от 8 гола на почивката.

Втората част започна както и първата – Гринговците не знаеха какво правят на терена в този ден, а техният съперник сякаш бе на тренировка. Капитанът Матеев вкара още три гола, а Вричев и Николов се отчетоха с по още едно. Така минути преди края резултата бе 13:0. Гринго все пак успяха да се отсрамят с попадение на ветерана Стефан Крекманов. Така Готинягите взеха нова победа и продължават да се от топ отборите в SPL2. Гринго отново трябваше да изтърпи поражението и да си тръгне с празни ръце от мача.

Статистика след ФК Гринго – Готинягите