splобзор9

ОБЗОР 9 кръг

„Лошите момчета“ с драматична победа

В един от най–интересните двубои от деветия кръг на SPL се изправяха двата стабилни отбора на Тегавите и Bombeta. Мачът бе от изключително значение, защото победителят щеше да се изкачи в горната шестица и щеше да има по–голям шанс за медалите тази година. Виктор Илиев откри резултата за гостите в единадесетата минута. Велислав Пешев отбеляза от дузпа в деветнадесетата минута и доведе мача до равен на полувремето. Второто полувреме бе едно от най–интересните досега по терените. Недко Бръмчев и отново Пешев дадоха два гола аванс на домакините малко след съдийския сигнал за подновяване на играта. „Бомбите“ реагираха като ужилени и в следващите десет минути реализираха три гола, дело отново на Илиев и два на Милен Тодоринов. В четиредесет и четвъртата Симеон Симеонов си отбеляза нелеп автогол и резултатът за пореден път бе изравнен. Илиев в четиредесет и петата минута отново даде аванс на гостите. Последните две минути на мача изключително интензивни, първо Велислав Пешев от дузпа и след това Стелиян Петров в заключителните секунди на двубоя донесоха трудната победа на „лошите момчета“. Мачът бе наситен с шест жълти картона и един червен за капитана на гостите. Така вече Тегавите ФК вече са на шеста позиция следвани плътно от днешните си съперници.

„Суходолци“ прегазиха Джентълмените

В един интересен сблъсък се срещаха отборите на Реал Суходол и Джентълмените. Отбори намиращи се далеч един от друг в класирането на SPL, но с добра игра и невероятен хъс за победа. Двубоят не почна добре за гостите, те допуснаха цели шест попадения през първото полувреме, виновниците бяха Валери Попов, Кристиян Иванов и по два пъти Станой Бранков и Любомир Николов. Все пак Джентълмените върнаха едно попадение в двадесет и втората минута чрез Симеон Ангелов. Втората част продължи в същия дух, „суходолци“ нападаха, а „аристократите“ се защитаваха. Нова вълна от голове връхлетя гостите, Лъчезар Момчилов, Бранков, Иванов и два пъти Николов разбиха защитата на Джентълмените. Все пак Асен Йочев върна две попадения, но те бяха недостатъчни и само оформиха крайното 11:3. Така Реал Суходол се докоснаха до върха, а „аристократите“ останаха на десета позиция.

Летящите Холандци пратиха „дяволите“ в ада

В един от най–интересните мачове от девети кръг на SPL се изправяха един срещу друг Летящите Холандци и Black Devils. Гостите все още търсеха първата си победа и може би днешният им противник щеше да бъде първата жертва. Михаел Димитров откри в дванадесетата минута за „дяволите“ и им даде аванс до късната двадесет и девета минута, когато Георги Методиев изравни. Минута по-късно отново Димитров даде аванс за своя отбор. Случи се нещо много странно след гола Black Devils сякаш промениха играта си изцяло и започнаха да допускат леки голове. Летящите Холандци се възползваха от това и отбелязаха цели четири попадения до последния съдийски сигнал, виновниците бяха Марио Илиев, отново Методиев, Димитър Джегалски и Александър Симонов. Така бе оформено крайното 5:2. Black Devils отново изпуснаха победата и са на последна позиция във временното класиране, а днешните им съперници успяха да се изкачат до осмата позиция след тази трудно извоювана победа.

И „бирите“ не можаха да спрат Връбница–1

В неделя привечер опитният отбор на ФК Биролом се изправи срещу добре представящия се тим на Връбница – 1. Мачът започна много интензивно и попаденията се сипеха като порой. Цветан Цветанов и Иван Гогов вкараха бързи два гола за гостите в четвърта и седма минута. Буквално минути след тях Кристиян Стойчев и Павел Тодоров изравниха с две много бързи попадения. Малко преди сигнала за почивка Петър Петров отново даде аванс на Връбница–1. Второто полувреме не бе чак толкова бързо и атаките бяха далеч по–малко. Играта беше спокойно, но и двата отбора желаеха победата. Все пак Гогов реши мача с две много късни попадения и спорът беше приключен. Така ФК Биролом не можаха да спрат силния си противник и вече са на далечната девета позиция. Връбница–1 правят една много сериозна заявка за тазгодишната титла и в момента са лидери в класирането.