splобзор5

ОБЗОР 5 кръг

„Кварталните“ обезвредиха „бомбите“

Обновеният състав на Красно Село излезе в неделната вечер срещу отбора на Bombeta. Това бе първа среща между двата тима, и много от феновете на SPL чакаха този сблъсък. „Кварталните“ започнаха мача по – силно и по–мотивирано и отбелязаха четири попадения през първата част. Интересното беше, че голмайсторите бяха различни момчета – Попов, Огнянов, Събев и Аврамов. „Бомбите“ бяха като попарени, но успяха да върнат два гола преди почивката, дело на Милен Тодоринов и Виктор Илиев. През втората част бяха раздадени няколко жълти картона в името на дисциплината на терена. Красно Село се прибраха в собствената си половина и се защитаваха, а Bombeta дадоха всичко от себе си да изравнят резултата. Илиев отбеляза второто си попадение в мача в тридесет и осмата минута, но то беше и последният гол в срещата. Така с трудно извоювана победа „кварталните“ се изкачват на трета позиция в класирането, а „бомбите“ остават на далечната десета.

АФК Вазов попари „хаштаговете“

Лидерът в класирането на SPL АФК Вазов се изправяше срещу #TwitterРитане. Всички очакваха „поетите“ да победят, но мачът започна с изненада. Красимир Цоков откри резултата в полза на символичните гости в четиринадесетата минута. АФК Вазов продължиха да играят спокойно и Адриян Кръстев изравни преди почивката. „Хаштаговете“ изглеждаха уморени и това доведе до три попадения в тяхната врата, дело на Маджаров, Мишонов и Хаджиев. По–добрият отбор на терена беше Вазов, но миг на невнимание за малко да им донесе неприятности, Милов и Мънин им отбелязаха две попадения в тридесет и деветата и четиридесетата минута. Силите на #TwitterРитане не стигнаха за повече и отново Кръстев в последната минута оформи крайното 5:3. Така поетите остават на първата позиция, а „хаштаговете“ ще разгледат грешките си и ще играят още по – мотивирано за трите точки.

АФК Бай Тошо „счупи каръка“

В едно от новите дербита на SPL излизаха един срещу друг АФК Бай Тошо и ФК Биролом. Отборите вече имаха един двубой зад гърба си, 2:0 в полза на „комунистите“ в миналогодишното издание за Купата на SPL. Цветан Кръстев откри двубоя с попадение във втората минута за домакините. Йордан Атанасов успя да върне попадението в средата на първата част, но Бай Тошо бяха решени да вземат трите точки и отбелязаха два гола преди почивката, дело на Даниел Васев и Симеон Цанов. След подновяването на играта Атанасов отново попари вратаря Бойко Колев. „Комунистите“ изглеждаха по решителни и не спираха да нападат, което доведе до няколко добри положения за тях. Арабаджиев и Фусков успяха да завършат две от тези атаки подобаващо и оформиха крайния резултат 5:2. „Бирите“ отново застанаха в средата на класирането, а АФК Бай Тошо след дълга серия без победа „счупиха каръка“.

Реал Суходол отвя Tornado F6

Суходолци имаха трудна задача в петия кръг на SPL да победят миналогодишните финалисти за купата Tornado F6. „Тайфуните“ не изживяваха най–добрите си времена, започнаха трудно и колебливо сезона, но се надяваха да върнат предишната си форма. Реал Суходол стартираха двубоят малко по-съсредоточено и в края на първата част, в двадесетата и двадесет и петата минута Кристиян Иванов и Валери Петров отбелязаха по едно попадение. Второто полувреме беше още по-слабо за „тайфуните“ и те допуснаха нови три гола във вратата си, дело отново на Иванов и два на Попов. Действията на вратаря Иван Симеонов бяха недостатъчни да спрат това ударно дуо. В края на мача Tornado F6 успяха да заиграят своята игра и в тридесет и петата и четиредесет и седмата минута Пулев и Марков върнаха две попадения, но те само оформиха крайния резултат 5:2. Реал Суходол показаха, че не са за подценяване, а „тайфуните“ , че още не са напълно готови за тежката битка в SPL.