splобзор4

ОБЗОР 4 Кръг

„Тайфуните“ и „бомбите“ с голова фиеста

Bombeta и ФК Торнадо имаха три двубоя помежду си, и трите в полза на „тайфуните“. Четвъртият пък бе един от последните в неделната вечер и се очакваше победа за финалистите за купата от миналата година. Двубоят започна изненадващо с два бързи гола за „бомбите“, Тодоринов и Илиев в четвърта и шеста минута сразиха защитата на гостите. Панайот Пулев почти мигновено върна едно попадение, но миг на невнимание донесе втори гол за Виктор Илиев. „Тайфуните“ не трепнаха и започнаха да играят собствената си игра. До края на първата част реализираха още пет попадения, дело на Нейчев, Пулев, Иванов и две на Гущеров. Именно така завърши първото полувреме – 6:3. ФК Торнадо изглеждаха спокойни и смятаха мачът за свършен. „Бомбите“ успяха да се прегрупира и през втората част бяха по – добрия отбор на терена. Нови две попадения на Илиев и едно на Александров донесоха точката. Така „тайфуните“ изпуснаха почти сигурна победа, а Bombeta направиха своят първи равен в лигата.

Джентълменска победа над „дяволите“

В съботната вечер едно познато дерби между отборите на Джентълмените и Black Devils предвещаваше зрелище. От миналогодишната кампания, „учтивите“ водеха с две на една победи. Днешният двубой нямаше картони и обстановката бе изключително приятна и можеше да доведе само до красива игра. „Дяволите“ откриха резултата в петнадесетата минута, Кристиян Димитров успя да се разпише. Така завърши и първата част. През второто полувреме Райнов успя да изравни резултата, но Владислав Методиев върна преднината на домакините. До края на срещата имаше много положения пред двете врати, но по–добрият отбор на терена бяха Джентълмените. Павел Димитров и отново Димитър Райнов донесоха победа на „аристократите“ в последните минути на втората част. Така „дяволите“ все още не познават вкуса на победата, а Джентълмените поеха трудния път към медалите.

„Поетите“ поеха пътя към върха

В един от ранните неделни мачове на игрищата на комплекс „Царско село“ се срещаха лидерите в SPL, а именно АФК Вазов и Връбница–1. И двата отбора желаеха победата повече от всичко, което доведе до множество нарушения и картони, но качеството на мача беше повече от добро. Срещата започна с доста положения пред двете врати, но чак в осемнадесетата минута Александър Тодоров успя да открие резултата за „поетите“. До края на полувремето Връбница – 1 упражниха натиск, което доведе до гол на Иван Гогов и резултатът беше изравнен. Така завърши и първата част. Мачът изглеждаше равностоен и двата отбора заслужаваха победата, но Данаил Попов взе нещата в свои ръце. Именно той отбеляза две попадения за своя отбор и донесе победата за „поетите“. Попов асистира и за първия гол, което му донесе приза „играч на мача“. АФК Вазов излезнаха на челна позиция, но продължават да бъдат плътно следвани от техния най – голям конкурент, съперника им от днешния двубой. Това беше първа загуба за Връбница–1, но те запазват шансовете си за титлата.

„Комунистите“ с трудно реми срещу „хаштаговете“

АФК Бай Тошо излезнаха срещу #TwitterРитане в търсенето си на първа победа. Това беше и първата среща между двата отбора. Мачът беше изключително чист, но твърди единоборства не липсваха. Повечето от събитията на терена се случиха през първото полувреме. Мачът за „хаштаговете“ започна ударно, Николай Андреев и Борислав Йорданов откриха резултата, съответно в осма и дванадесета минута. „Комунистите“, жадни за победата, хвърлиха всичко, което имаха в атака. Това доведе до изравняване на резултата. Веселин Маринов в петнадесетата минута и Даниел Васев в двадесет и третата минута отбелязаха красиви попадения. Вратарите Бойко Колев и Максим Добрев отразиха всички удари към техните врати и запазиха равенството в срещата. Така лошата серия на АФК Бай Тошо продължава, а #TwitterРитане се приближават към челната шестица.