splобзор29

ОБЗОР 29 Кръг

Връбница отказа слаб Красно село от титлата

Красно село и Връбница-1 бе едно от дербитата в третия кръг от плейофите в SPL. Двата тима, заедно с Реал Суходол се гониха цял сезон в Топ 3 на класирането, но сега бяха важните моменти от сезона. Мачът започна с безумна грешка в защитата на „селото“ и Петър Петров хладнокръвно откри резултата. Последваха равностойни минути, в които двата тима не бързаха и изчакваха неточности в противника. Така дойде и края на първата част. В началото на второто полувреме Красно село се опита да атакува, но Връбница спираше всички постъпи към своята врата. „Черните“ дебнеха на контраатака и при една от тях Боби Валенцов вкара втори скъпоценен гол за тима си в 45-ата минута. „Селотот“ уж се хвърли в атака, но това доведе само до трети гол за Връбница, отново дело на Валенцов. Така Връбница излиза на първо място еднолично и докосва титлата. Единствената заплаха за тима остава Реал Суходол. Красно село пък е с над 2 часа без гол по терените на SPL.

Реал Суходол разплака Тегавите

Реал Суходол и Тегавите кръстосаха шпаги в очакван мач от плейофите в SPL. Суходолци гледаха към титлата, докато „лошите момчета“ търсеха успеха, за да стигнат до бронзовите медали в първенството. Мачът обаче стартира с гол от съблекалнята за Суходол. Точен бе лидерът Любо Николов. Последваха равностойни минути, в които и двата тима имаха шансове да вкарат. Суходол обаче бяха по-съобразителни в 18-ата минута, когато Рмен Милчев удвои аванса за тима си. В последната минута от първата част обаче Влади Владов надскочи вратаря Тодоров и намали резултата. През втората част на терена все едно имаше само един отбор. Реал Суходол включи на скорост, а Тегавите бяха много разсеяни и допуснаха грешки. В резултат на това „червените“ реализираха още четири гола – два на Лъчо Момчилов и по един на Кристиян Иванов и Валери Попов. Последният дори направи салто след попадението си предизвиквайки усмивки на всички около терена. На Тегавите обаче не им бе до шеги, тъй като бронзовите медали остават далеч. Реал Суходол пък излиза срещу Връбница в ключово дерби за титлата другата седмица.

Bombeta удариха Вазов в края

Bombeta и АФК Вазов бе един от интересните мачове този уикенд. Двата тима играеха хубав футбол през целия сезон. „Бомбите“ имаха за цел трите точки, които можеха да ги изстрелят в борбата за бронза. „Поетите“ пък искаха да спънат всеки противник. Мачът стартира изчаквателно, като и двата отбора дебнеха повече за грешки в противниковите отбрани. Първа такава допуснаха Bombeta и Жеко Мишонов откри резултата за Вазов. Bombeta обаче показаха характер и Благой Александров изравни малко преди почивката. След нея тимовете продължиха с равната игра. Но сега, положенията бяха много чести. Те се редяха и пред двете врати, но до гол не се стигаше след доста пропуски. Все пак в 46-ата минута, падна попадение. То бе дело на Милен Тодоринов от „бомбите“. Това прекърши Вазов и тимът допусна още един гол, дело на Тодоринов. Това оформи и крайното 3:1 за Bombeta.

Бирилом завърши сезона с успех от обръщалка

АФК Бай Тошо и ФК Биролом излязоха в мач за чест и слава в последния двубои и за двата тима през този сезон. „Комунистите“ си бяха осигурили малката купа, но „бирите“ искаха да докажат, че са по-добри от своя съперник. Мачът стартира добре за Тошо. Лидерът Даниел Васев забоде красив гол откривайки резултата. Последва затишие пред буря. В 20-ата минута Павел Тодоров изравни за Биролом, но това отприщи гнева на „комунистите“. Тошо реагира с цели три гола да почивката. Два от тях бяха дело на Васев, а един добави шилото Боби Фусков. След почивката ролите се размениха и Биролом почна да мачка своя съперник. Тимът бързо се върна в мача след голове на Йордан Атанасов и Влади Робев. Наказателната акция на „бирите“ продължи и Атанасов изравни за 4:4, а Робев направи обрата пълен в 39-ата минута. До края имаше време за още едно попадение на Атанасов. С това Биролом взима успеха и ще пие биричка през лятото с по-голямо настроение. Бай Тошо пък дебютира с нови фланелки, но и това не помогна на тима. Все пак „комунистите“ завършват сезона с купа и много обещания за на есен.