splобзор28

ОБЗОР 28 Кръг

Две кръгли нули за Реал Суходол и Красно село

Дербито във втория кръг от плейофите в SPL противопостави Реал Суходол и Красно село. Двата тима бяха завършили 2:2 преди няколко седмица, а през есента „суходолци“ бяха спечелили драматично с 2:1. Очакваше се и този мач да е много емоционален и победителят нямаше да е ясен до края. Срещата стартира предпазливо, като и двата тима имаха респект от противника и не се хвърлиха в неспирни атаки. Чакаха се грешки на защитите, но такива почти нямаше. Все пак „кварталните“ създадоха няколко шанса за гол, но гредите и намесите на Тодор Тодоров ги лишиха от откриване на резултата. През втората част Красно село пропусна още шансове за гол, но този път и Реал Суходол поглеждаше към вратата на Христо Милев – Звяра. Така времето неуморно течеше, а голове на падаха. В крайна сметка резултатът 0:0 остана и мачът завърши така. Това бе втори път в историята на лигата, в който се получава такъв резултат. Първият бе миналата сезон в двубоя между ГДБОП и FC Eleven Stars.

Връбница надигра Bombeta за първото място

Връбница-1 се изправи срещу Bombeta в ключов мач за двата тима. „Черните“ се облизваха за титлата и успех ще ги насочи направо натам. „Бомбите“ пък се нуждаеха от успеха, за да останат в битката за Топ 3. Срещата започна с малшанс за Bombeta. Краси Кирилов се вкара автогол още в 5-ата минута и даде аванс на Връбница. „Черните“ продължиха да играят добре и Боби Валенцов направи 2:0 в 18-ата минута. Така завърши и първото полувреме. През втората част „бомбите“ излязоха мобилизирани и Милен Тодоринов намали резултата в 26-ата минута. Но Петър Петров възстанови аванса на тима си в 31-ата минута. Все пак Благо Александров отново върна своите в мача след 33 минути игра. Bombeta натискаха от тук до края на мача, но нямаха шанса да изравнят. Така Връбница излиза еднолично на първо място, докато „бомбите“ ще разчитат на успехи до края и грешки на тимовете пред тях.

Тегавите на гребена на вълната

Тегавите се изправиха срещу АФК Вазов с високо самочувствие и мечти за място в Топ 3. „Лошите момчета“ искаха повече победата и още пред първата част решиха нещата в своя полза. Владимир Владов и Стелия Петров на два пъти дадоха аванс от 3:0 до почивката. След нея Петров оформи своя хеттрик и хвърли Вазов в шок. Все пак „поетите“ се опитаха да се противопоставят и Светлин Маджаров върна един гол. Но Влади Владимиров ги наказа в 43-ата минута. До края срещата се доиграваше и двата тима не бяха особено концентрирани. Първо Цвети Попов вкара втори гол за Вазов, но Иван Шопски избухна с попадение в 47-ата минута. Накрая Алекс Тодоров от Вазов оформи крайното 6:3 в полза на Тегавите.

Биролом с успех, Джентълмените във ваканция

В едно от най-старите дербито в SPL Биролом излезе срещу Джентълмените. Мачът бе от долната половина на таблицата, като и двата тима нямаха шанс за Малката купа. Но двубоят бе за чест и слава, която се цени и в двата тима. Биролом обаче бе по-съсредоточеният от двата тима и още до почивката момчетата в жълто дръпнаха с 4:0. Точни по два пъти бяха Петър Димитров и Йордан Атанасов. След подновяването на играта Димитров и Атанасов добавиха по още едно попадение. Но Джентълмените се събудиха от летаргията и лидерът Асен Йочев върна един гол. Но Тео Маринов отново реализира във вратата на „аристократите“. Все пак имаше време за още едно марково изпълнение на Йочев в 44-ата минута. В края Петър Димитров оформи крайното 8:2 за Биролом. „Аристократите“ излизат в заслужена лятна ваканция, но обещаха на есен да върнат много по-силни.