splобзор26

ОБЗОР 26 Кръг

Гросмайсторско реми между Красно село и Реал Суходол

Дербито в последния кръг на SPL противопостави двата лидера в класирането. Красно село и Реал Суходол бяха с равни точни и само няколко фаула повече на „кварталните“ даваше предимство на суходолци. Сега залогът бе голям, особено преди плейофите. Мачът стартира с лек превес на Реал Суходол и предвид сериозните липси в тима на Красно село. Но до голове не стигна, а това изравни играта. Към края на полувреме красноселци дори откриха резултата. Точен бе Стоян Огнянов в 21-ата минута. Радостта на тима обаче бе кратка, тъй като Станой Бранков изравни само минута по-късно. Второто полувреме също бе много интересно и тактическата битка продължи. Този път обаче Реал Суходол взе превес чрез Любо Николов в 34-ата минута. Тимът владееше инициативата, но Красно село нямаше да се предаде и Андрей Попов изравни след страхотна солова акция. До края двата тима бяха предпазливи и повече се пазеха от загубата. Закономерно, мачът завърши 2:2, а интригата остава за плейофите.

Тегавите се събудиха с успех над „аристократите“

Тегавите се изправиха срещу ФК Джентълмените в мач от последния кръг от редовния сезон в SPL. И двата отбора вече не поглеждаха толкова към класиране, а това предвещаваше вълнуващ сблъсък. „Лошите момчета“ обаче бяха по-активни в първите минути и Владимир Владов реализира два гола до 10-ата минута за тима си. ФК Джентълмените обаче се славеха с непримиримият си дух и нямаше да оставят нещата така. Лидерът Асен Йочев върна една гол в 12-ата минута, а Найден Найденов изравни 2 минути преди почивката. Второто полувреме започна като първото – с два гола за Тегавите. Отново Владов направи 3:2, а Стелиян Петров реализира за 4:2. „Аристократите“, които играеха силно напоследък отново показаха зъбите си. Богомир Ангелов върна своите в мача, а след мълниеносна контраатака Ивайло Методиев – Доктора избухна с попадение за 4:4. Все пак Тегавите реагираха като ужилени и Любо Петков и отново Петров донесоха трите точки за „лошите момчета“. Тимът на Павел Дичин със сигурност ще иска да препъни камък в плейофите за лидерите, докато Джентълмените оставиха само добри впечатления от този мач.

Пепи Петров измъкна Връбница срещу „бирите“

Три точки! Това бе мисията на Връбница в последния кръг от редовния сезон в SPL. „Черните“ се нуждаеха от победа над Биролом, за да се залепят за лидерите Красно село и Реал Суходол. Двубоят започна отлично за Връбница след попадение на Пепи Петров още в 3-ата минута. Но „бирите“ се окопитиха след това начало и започнаха да дават отпор на своя именит опонент. А в края на полувремето имаха и късмет след като Петко Петков си отбеляза автогол. През втората част Връбница натисна, но Биролом не се даваше. Все пак логичното се случи и Петров реализира втори и трети гол в 36-ата и 47-ата минути. До Края Милев намали за „бирите“ и върна интригата в мача. Биролом имаше и положения да стигне до хикса, но малшанс раздели тима от това. Все пак Връбница взима победата, която ги залепва за Красно село и Реал Суходол.