splобзор30

ОБЗОР 30 Кръг

Суходол и Връбница разделиха точките, интригата остава

Големият мач от четвъртия кръг в плейофите в SPL противопостави Реал Суходол и Връбница-1. Дербита започна изключително вихрено. Маркова комбинация Любо Ковачки – Петър Петров завърши с гол на втория в 5-ата минута. Връбница се възползва от объркването в редиците на Суходол. Вратарят Ковачки отново хвърли топката към Петров, но летежът й бе по-дълъг. Стражът на Суходол Тодор Тодоров не можа да хване топката и тя рикошира от него право във вратата на „червените“. След силното начало Връбница се поприбра, но Любо Николов вкара красиво топката по диагонала за 1:2. Темпото след това спадна, а играта бе често накъсвана. При този резултат дойде и почивката. След нея Реал Суходол трябваше да се опита да обърне мача. Тимът успя да изравни чрез Лъчезар Момчилов в 32-ата минута. След това предпазливостта взе връх в срещата. Никой от тимовете не може да стигне до успеха и така двата тима разделиха точките. Връбница остава с едни гърди напред в борбата за титлата преди последния кръг. Реал Суходол ще се надява на грешка от страна на „черните“ и победа над Вазов.

Красно село уреди бронза с бой по Вазов

Красно село излезе за задължителни три точки срещу позагубилия блясъка си в последно време тим на Вазов. „Кварталните“ се нуждаеха от победата, за да спасят сезон и бронзовите медали след като отпаднаха от борбата за титлата след серия от слаби резултати в дербитата с Връбница и Реал Суходол. „Поетите“ обаче искаха да са препъни камък за всеки и играеха за честта си. Все пак Красно село откри в седмата минута. Тогава Иса Цанов добута топката. Това бе първи гол за тима от 2 мача и половина насам, уникален антирекорд. Все пак попадението отпуши „червените“ и до почивката те си осигуриха комфортен аванс от 5:0. Нови два гола вкара стрелата Цанов, а по един път се разписаха Стефан Крекманов и Илви Каменски. Втората част темпото спадна и двата тима не предложиха особено интересни момента. Един от тях бе голът на Стоян Огнянов в 35-ата минута. В самия край на мача Влади Петров хладнокръвно преодоля стража Христо Милев и вкара почетния гол за Вазов. Така Красно село си уреди бронза, но сезонът за тима определено е разочароващ.

Тегавите схрускаха „бомбите“

Bombeta и Тегавите се изправиха в мач от предпоследния кръг в плейофите от SPL. Двата тима имаха малки шансове за бронзовите медали, но те щяха да останат живи само при успех в този мач. През сезона Bombeta и Тегавите си размениха по една победа. Сега нещата стартираха с голово шоу. Милен Тодоринов откри рано във втората минута, но Владимир Владов изравни три по-късно. Почти веднага Благой Александров даде нов аванс на „бомбите“, но отново той не изтрая дълго след Влади Владимиров направи 2:2. Последваха силни минути за Вели Пешев от Тегавите. „Лошото момче“ прониза „бомбите“ на два пъти само до 13-ата минута за 4:2. След тази вихрушка нещата се поуспокоиха и повече голове нямаше да почивката. Но секунди след началото на втората част Стелни Петров реализира нов гол за Тегавите. В 31-ата минута Любо Петков имаше нещастието да си отбележи автогол, но 7 по-късно Петров върна аванса на Тегавите. Bombeta не смятаха да се предадат и Александров добави нов гол за тима си. Същото обаче стори и Владов, с което уби интригата в последните минути. Все пак Красимир Киилов направи загубата на „бомбета“ малко по-почетна с попадение минута преди края. Така Тегавите взимат трите точки, докато за „бомбите“ сезонът на практика приключи.