splобзор21

ОБЗОР 21 Кръг

Връбница простреля Бай Тошо

АФК Бай Тошо се изправи срещу Връбница в мач, който можеше да спаси сезона на „комунистите“ и те отново да се намешат в борбата за челните места. На там обаче се бяха насочили и момчетата водени от Петър Петров и битката нямаше да е лесна за никого. Двата тима започнаха равностойно мача като дебнеха противниците си за грешки. Такива обаче нямаше в първата половина на полувремето. Все пак постепенно Връбница напипа своята игра и Боби Валенцов откри за „черните“ в 17-ата минута. Бай Тошо се опита да отговори, но атаките на тима свършваха безславно и доста често без удар към вратата на застаналия на пожар на вратата Стоян Илиев заради контузия на титуляра Любо Ковачки. А към края на полувремето положението на „комунистите“ стана още по-тежко, когато Петър Стоянов удвои преднината на тима си. След почивката Бай Тошо натисна педала на газта и заигра по-добре. Атаките на тима станаха по смислени и организирани и това доведе до резултат. Симеон Цанов намали в 31-ата минута. „Комунистите“ продължиха в същия дух надявайки се на изравняване. Но вместо това те получиха нов тежък удар. Той бе дело на Валенцов в 37-ата минута. От там играта на Връбница се успокои, а тази на Тошо се обърка съвсем. Та така до края на мача, когато Валенцов оформи своя хеттрик и съответно крайното 4:1 в полза на Връбница.

Реал Суходол се разходи по тънък лед от бира

Реал Суходол се изправи за задължителни три точки срещу ФК Биролом в неделния следобед на Царско село. „Червените“ търсеха победата, която щеше да ги изведе на първо място в класирането, докато „бирите“ отдавна не бяха вкусвали от пяната на победата и сега щяха да направят всичко възможно да я постигнат. В началото на мача Реал Суходол игра доста хаотично, като си личеше, че тимът лек бе подценил съперника си, който обаче само това и чакаше, за да покаже зъби. Влади Робев откри за „жълтите“ в 7-ата минута след пас на Йордан Атанасов. Суходол обаче бързо изравни чрез звездата си Любо Николов в 11-ата минута. Но малко след това отново комбинацията Атанасов-Робев даде добър резултат и вторият заби супер гол под гредата на слисания Тодор Тодоров. Реал Суходол леко се пообърка и трудно изграждаше атаките си. От това се опитаха да се възползват „бирите“, но пропуски на Атанасов и Петър Димитров лишиха тима да поведе по-сериозно в резултата. Все пак Биролом водеше на почивката с 2:1 за изненада на всички наблюдаващи мача. След тежък разбор, след почивката Реал Суходол заигра по-умело и Кристиян Иванов възстанови равенството още в 27-ата минута. Това даде нужната доза увереност на тима и Любо Николов обърна нещата в полза на Суходол в 34-ата минута. Биролом обаче не се предаде направи някои много добри атаки, които обаче бяха пропилени с лека ръка от момчетата в жълто. И логично Реал Суходол реши мача в края с две страхотни попадения на Любо Николов, които оставиха безпомощен вратаря Павел Тодоров.

Четири „бомби“ занулиха Тегавите

В съботната вечер Тегавите и Bombeta кръстосаха шпаги в бляскаво дерби за ключови три точки. „Лошите момчета“ изостанаха от лидерите в последно време и победа днес щеше да ги върни с пълна сила в борбата за медалите. Bombeta пък се наслаждаваха на играта си от началото на полусезона и малцина се тези, които можеха да им се опълчат. Двубоят стартира по-добре за „бомбите“, които взеха аванс в 9-ата минута чрез Виктор Илиев. Нещата за Тегавите станаха по-зле в 14-ата минута, когато и Милен Тодоринов вкара дежурния си гол. След това „бомбите“ намалиха леко оборотите, а това даде възможност на Тегавите да погледнат по-смело към вратата на противника. Техните атаки обаче бяха хаотични и рядко водеха до истински опасности. Така завърши и почивката. Подобна бе картина и в началото на второто полувреме. Bombeta доказа, че освен с атомното си нападение, могат да се похвалят и със солидна защита и продължиха да опазват мрежата си суха. А в 38-ата минута те дори вкараха трети гол, дело на Благой Александров. След това Тегавите не знаеха как да реагират и трудно можеше да се види как ще се върнат в мача. Все пак Стелиян Петров се опита да поведе своите, но без успех. Вместо това Виктор Илиев запали последната бомба във вратата на Павел Дичин в 45-ата минута донесе победата на тима си с 4:0.