spl1обзор6

ОБЗОР 6 Кръг

„Патриотите“ заловиха „белите лисици“

В една страхотна и завладяваща среща един срещу друг заставаха Патриот и Siven. И двата отбора се намираха в средата на класирането и по всяка вероятност щяха да се борят за плейофите тази година. Мачът започна с гол за домакините, Светлослав Савов – Чочо отбеляза в шестата минута. „Патриотите“ помислиха, че победата им е в кърпа вързана и допуснаха леки три гола до средата на първата част, виновниците бяха Кристиян Христов, Йово Спасов, а пък Даниел Йорданов си отбеляза нелеп автогол. Това дойде стряскащо за домакините, но в края на полувремето, с две бързи попадения на Димитър Димитров и Рали Яни Маринов, успяха да изравнят и да запазят интригата. Втората част на терена имаше само един отбор, домакините разбиха противниковата защита и отбелязаха четири попадения Александър Нацков, Антонио Тенев, Валентин Димитров и Димитър Димитров бяха виновниците. „Белите лисици“ изпуснаха два гола аванс и това им донесе само главоболие, а Патриот преминаха в горната шестица на класирането.

АФК Чуковете са еднолични лидери в SPL1

АФК Чуковете търсеха да продължат победната си серия и да се доближат крачка по близо до така желаната титла. На техния път в се изправиха Партизан София, които все още търсеха първите си три точки. Срещата започна пагубно за гостите, „миньорите“ отбелязаха пет попадения преди почивката, на два пъти Петко Василев, на два пъти Николай Йорданов и веднъж бързоногия Даниел Васев бяха виновниците. Мартин Ангелов върна едно попадение в края на полувремето, но за момента то не беше достатъчно дори за точката. „Партизаните“ започнаха втората част малко по–концентрирано и Никола Райчев отбеляза две попадения в двадесет и пета и тридесет и трета минута. „Миньорите“ отговориха подобаващо и за две минути чрез Николай Фургов и Петко Василев върнаха сериозния аванс. Сезар Сабриев си отбеляза автогол, а Даниел Васев и Тодор Панайотов направиха разликата огромна. В самия край на мача Кристиян Янакиев отбеляза петото попадение за гостите след изстрел от дистанция и оформи крайния резултат 9:5. Така АФК Чуковете остава като еднолични лидери в лигата, а Партизан ще трябва да почакат още малко преди да се окичат с лавровите клонки.

Huawei навлязоха в желаната форма

В късния следобед на тази октомврийска събота, Huawei и Titanite Old Stars щяха да се борят за победата на зеления килим. „Старите звезди“ искаха най-сетне да усетят топлината на победата, но на пътя им седеше един силен и концентриран съперник. В средата на първото полувреме Владимир Ангелов откри резултата за „мобилните“, минути по-късно Емилиян Стефанов върна равенството за кратко. Така завърши и първата част. Второто полувреме започна много силно за „мобилните“, Йордан Марков и два пъти Владимир Ангелов в рамките на четири минути направиха сериозна разлика в резултата. В четиридесетата минута Костадин Къбаков си отбеляза красив автогол, а в четиридесет и осмата, играчът на мача Ангелов отново намери дупка в противниковата защита и оформи крайния резултат 5:2. Така „мобилните“ след трудния старт вече имат две поредни победи, а Titanite Old Stars продължават да се трудят и ще търсят първите си три точки.

„Чековете“ свалиха „готините“ на земята

За четвърти път досега в SPL се срещаха Q-check и Готинягите, като вторите имаха абсолютен превес в статистиката, три поредни победи и осемнадесет отбелязани попадения. Очаквано Здравко Крумов в четиринадесетата минута откри резултата за Готинягите. До края на полувремето вратаря на гостите Румен Врайков направи няколко забележителни спасявания, макар и да не е титулярния страж. В самото начало на втората част Георги Тепелиев върна равенството в срещата, в следващите двадесет минути отново той и Пенчо Григоров неочаквано донесоха два гола аванс за „чековете“. „Готините“ изглеждаха изморени и явно не очакваха толкова добре подготвен и съсредоточен съперник, но все пак върнаха едно попадение в четиридесет и осмата минута дело отново на Крумов. Така „чековете“ за първи път повалиха стария си враг, а Готинягите изпуснаха много нужни за тях три точки.

„Парижаните“ покориха и ФК Колумбия

В един изключително чист и приятен мач играеха един срещу друг Боровци Сен Жермен и ФК Колумбия. И двата отбора бяха в долната част на класирането непосредствено един след друг и трите точки бяха от изключителна важност. „Парижани“ изглеждаха по–компактни и атаките им се отблагодариха с две попадения на Данаил Крумов и Петко Петков в осма и девета минута. Така завърши и първата част на мача. Двамата вратари Стефан Саралийски и Веселин Иванов направиха всичко възможно да затруднят нападателите и нови голове не паднаха до заветната тридесет и пета минута, когато Момчил Димитров отбеляза за домакините и направи резултата класически. Това сякаш пречупи „колумбийци“ и те допуснаха още три попадения в заключителните минути. На два пъти Петко Петков и отново Димитров оформиха разгромния резултат 6:0. Това бе втора победа за Боровци Сен Жермен през този сезон, а ФК Колумбия допуснаха четвърта загуба, но за съжаление това бе първия мач, в който те не се разписват.

Сбогом Гринго попариха Бенковски Сити

Бенковски Сити искаха първата им жертва тази година да бъде Сбогом Гринго и щяха да дадат всичките си сили за тези три точки. „Гринговци“ обаче не бяха отбор, който трябва да се подценява и „революционерите“ бяха наказани още първото полувреме. В двадесета и двадесет и втората минута Дейвид Арабаджиев и мениджърът на домакините Христо Милев отбелязаха две попадения. През второто полувреме доминацията на Сбогом Гринго продължи. Христо Цонев, Владимир Кавалски и Николай Бояджиев вкараха три гола до средата на втората част и направиха резултата почти разгромен. Все пак Бенковски намериха сили да отвърнат на удара и отбелязаха две почетни попадения в четиредесет и четвърта и четиредесет и шеста минута, дело на Явор Михайлов и Ангел Велков. Играчът на мача Николай Бояджиев оформи крайното 5:2 в самия край на мача с красиво попадение. Така след тази втора поредна загуба Бенковски Сити остават на последната позиция в лигата, а Сбогом Гринго изненадващо се изкачиха в първата шестица на SPL1.