spl1обзор27

ОБЗОР 27 Кръг

БСЖ шокира Готинягите

Готинягите излезе за задължителни три точки срещу БСЖ. Тимът на Павел Матеев трябваше да бие ако искаше да остане в битката за титлата. Тимът стартира по най-добрия начин след гол на Тео Димчев още в първата минута. БСЖ обаче бързо изравни чрез Валентин Мелниклийски. А в 11-ата минута ужасът на „сините“ стана пълен след гол на Петко Петков. Все пак Павел Матеев изравни малко преди почивката от дузпа. Втората част стартира равностойно като двата тима се дебнеха. Първи на напрежението на издържаха Готинягите и Ефтим Ефтимов поведе БСЖ напред в резултата. Готинягите нямаше да се предадат и Бисер Вричев изравни 3 минути преди края. Тимът се хвърли да печели мача, но оголи защитата си и това позволи на Мелниклийски да донесе победата на БСЖ с 5:4. Шокът за „готините“ бе пълен, а дали тимът ще се отърси от него, предстои да видим в следващите мачове.

Патриот се утвърди в Топ 3 след бой по Олимп

Патриот – Олимп. Това бе може би най-интересният мач от първия плейофен кръг в SPL1. Двата тима имаха апетити за титлата, но само победа можеше да остави някой от тях в тази битка. Патриот откри чрез Вальо Димитров в 5-ата минута, но „гръцките богове“, които бяха в осакатен състав обърнаха нещата бързо чрез Роман Минов и Любен Шуклев. Александър Нацков и Димитър Димитров обаче бързо върнаха аванса на Патриот. Но Ивчо Димитров изравни за 3:3 преди почивката. След нея обаче Патриот бе по-свежият тим на терена. Нов гол на Димитров и един на Тенев дадоха солиден аванс на „белите“. Христо Христов върна своите в мача, но това бе всичко, което „гръцките богове“ можеха да направят. Накрая Тенев оформи крайното 6:4 за Патриот.

Акулите раниха Гринго 13 пъти

АФК Акулите нямаше да рискува и да си усложнява събитията срещу Сбогом Гринго, както стана в последната среща между двата тима. Тимът бе събрал всичко най-добро, докато „амигосите“ бяха буквално без половината отбор. И „сините“ решиха да се възползват от това и да размажат съперника си. Още до почивката резултатът бе 6:0. Йордан Атанасов вкара два гола, а по един път се изредиха Вальо Николов, Здравко Росенов, Марио Сотиров и Цветомир Попов. След почивката гаврата продължи и Росенов наниза четири пъти, а по още един се разписаха Атанасов, Ангел Тошев и Попов. Така Акулите печелят 13:0, въпреки че може би нямаше смисъл от такъв резултат.

Huawei посяга към Малката купа след победа над Q-check

Huawei и Q-check излязоха в сблъсък от долната част на SPL1. Този мача щеше да даде отговор на въпроса кой от двата тима ще влезе с пълна сила в битката за Малката купа в първенството. Двубоят стартира добре за „мобилните“, които откриха чрез Мартин Попов в 11-ата минута. До почивката не паднаха нови голови, а на терена не се случи особено много. През втората част играта стана по-отворена. Калин Крумов направи 2:0 за Huawei, но Ивайло Георгиев намали резултата и върна своите в мача. Но до края Huawei бе господар на събитията на терена. Влади Робев и отново Попов донесоха успеха с 4:1 за Huawei.

Бенковски вкара един повече от Лисиците

Лисиците се изправиха срещу Бенковски в първия плейофен кръг от SPL1. Двата тима бяха рамо до рамо в класирането в долната половина на таблицата и водеха ожесточена битка за Малката купа. „Революционерите“ първи взеха превес в мача. Ангел Велков и Явор Михайлов откриха резултата за Бенковски. Но Лисиците нямаше да се предадат и Емил Бенев и Гради Градев изравниха до 20-ата минута. Но почивката дойде при 3:2 за Бенковски след точно изпълнение на Ники Данаилов. През втората част отново младокът направи 4:2 за своите. До края имаше време само за Бенев да реализира още един гол, но той не бе достатъчен за Лисиците, които загубиха тази среща.