spl1обзор13

ОБЗОР 11 Кръг

Бенковски Сити взеха важното дерби

В един от изключително важните мачове в този кръг се срещнаха Боровци Сен Жермен и Бенковски Сити. Двата отбора се намираха в средата на класирането и този двубой щеше да реши кой ще се доближи до заветното шесто място и ще играе в плейофите. Играчът, който беше над всички днес, Николай Данаилов отбеляза в шестата минута, но Васил Владов си отбеляза автогол минута по късно и изравни резултата. Все пак на два пъти Данаилов и веднъж Неделиян Костадинов дадоха сериозен аванс на Бенковски още преди края на първата част. Веднага след подновяването на играта отново Данаилов увеличи разликата и почти предреши изхода от двубоя. В тридесет и втората минута Момчил Димитров върна едно попадения и даде надежди на съотборниците си, но защита на гостите не допусна повече да бъде преодоляна и резултата остана непроменен. Трябва да се отбележи, че макар и да беше доста важен мач, нарушенията бяха по–малко от очакваното. С тази победа Бенковски Сити вече са на седмата позиция, а Боровци Сен Жермен остават на деветата, но съвсем близо до плейофните места.

Готинягите с нова победа срещу Партизан София

На терените на комплекс Царско Село се срещнаха Готинягите и Партизан София. Двата отбора се намираха далеч един от друг в класирането, но не можеше да се отрече, че притежават нужната класа за спечелването на трите точки. Павел Матеев откри за домакините в третата минута, но Даниел Васев изравни много бързо. До края на първата част Бисер Вричев и отново Матеев подковаха аванса на „готините“. Втората част атаките зачестиха и защитата на „партизаните“ не успя да устои на силните нападатели на домакините. В началото на втората част два пъти Здравко Крумов и веднъж Михаил Марков направиха разликата в резултата непреодолима. В тридесет и седмата и тридесет осмата минута Александър Бачев и Кристиян Янакиев върнаха две попадения, но почти мигновено Крумов завърши хеттрика си. В последните минути на срещата Янакиев отбеляза още един гол, но той беше недостатъчен да открадне дори точката. С тази победа Готинягите се изкачиха на втора позиция, а Партизан София остават на тринадесетата.

„Хишниците“ хапнаха „чековете“

В поредния невероятно интересен двубой се срещнаха АФК Акулите и Q-check. Двата отбора имаха три мача помежду си, като и трите бяха завършили с победа за „хищниците“. „Чековете“ щяха да се опитат да обърнат статистиката в своя полза, но трябваше да положат сериозни усилия. Здравко Росенов и Александър Тодоров успяха да вкарат две попадения към края на първото полувреме и да направят мача по – спокоен за съотборниците си. След подновяването на играта АФК Акулите довършиха плячката си с два светкавични гола, едно на Росенов и един нелеп автогол на Георги Икономов. В четиредесетата минута все пак Слави Червеняков успя да върне едно попадение, но Тодоров минути след него върна непреодолимата разлика. Крайният резултат беше 5:1 в полза на АФК Акулите, които с тази победа излязоха отново на първата позиция. Q-check ще чакат следващия си двубой с днешния съперник за да успеят да му отмъстят и да спечелят трите точки.

Патриот с много трудна победа срещу Huawei

В късния неделен следобед на терените на комплекс Царско Село се срещнаха отборите на Huawei и Патриот. Двата тима не се бяха срещали досега в лигата, но играеха стабилен и здрав футбол, а това означаваше само едно, щяхме да стане свидетели на зрелище. Димитър Димитров откри в петата минута за гостите, но Владислав Робев изравни в единадесетата след красива комбинация. Играта започна да се накъсва от многото нарушения и положенията пред двете врати намаляха. Трябва да се отбележи, че защитниците и на двата отбора вършеха задълженията си брилянтно и не позволяваха да бъдат преодолявани често. Все пак в тридесет и втората минута Димитров реши изхода от мача с красиво попадение. До края на срещата „мобилните“ дадоха всичко от себе си за да измъкнат поне точката, но малко не им достигна да изпълнят целта си. С тази победа отбора на Патриот остават в битката за тазгодишната титла, а Huawei ще трябва да си вземат поука от днешната среща и да се изкачат по–високо в класирането.