spl1обзор10

ОБЗОР 10 Кръг

Акулите се справиха и с Олимп

Може би най–важният и най–интересен мач от десетия кръг бе Олимп Срещу Акулите. И двата отбора бяха в челните позиции в лигата и трите точки бяха от огромно значение. Йордан Атанасов откри резултата за гостите в четвъртата минута, но малко след него Росен Колев върна равенството. В края на първата част Мирослав Трендафилов и Жеко Мишонов дадоха два гола аванс на „хищниците“, но интересното е, че Мишонов си отбеляза нелеп автогол веднага след подновяването на играта. В тридесет и втората минута Деян Василев върна равенството за втори път в мача. И двата тима играеха хубав футбол и желанието за победа бе на високо равнище. Максимилиан Цветковски реши изхода от двубоя в късната четиредесет и първа минута и донесе много важни три точки за временните лидери в класирането. Така Олимп, макар да играха много добър и качествен футбол не можаха да откраднат трите точки и вече са на пета позиция в класирането.

„Белите лисици“ закусиха с „чекове“

В битката за плейофните позиции се изправиха един срещу друг Siven и Q-check. Двата отбора не се бяха срещали досега в лигата, но бяха с приблизително еднакъв актив от точки и двубоят беше от изключително значение. В края на първото полувреме Йово Спасов и Кристиян Христов откриха резултата за домакините. През втората част „чековете“ започнаха да се изморяват и оставиха прекалено много пространства на опонентите си, които се възползваха от всяка една създала се ситуация. Два пъти Христов, по веднъж Георги Николов, Любомир Калушков и Николай Николов направиха разликата в резултата непреодолима. Мачът не беше изнервен и нарушения почти липсваха, но „белите лисици играеха по–стабилно и това им донесе трите точки. След днешната победа Siven вече започват да се доближават все по – близо до заветната шеста позиция, а техните опоненти от Q-check загубиха ценни точки и вече са на седма позиция във временното класиране.

„Парижаните“ обърнаха „старите звезди“

В студената съботна вечер се срещнаха отборите на Боровци Сен Жермен и Titanite Old Stars. „Старите звезди“ все още чакаха своята първа победа и се надяваха „парижаните“ да бъдат тяхната жертва. Емилиян Стефанов откри в седмата минута и даде надежди на отбора си за първите им три точки. Илия Петров и Николай Николов попариха мечтите им в дванадесета и петнадесета минута и изведоха домакините напред в резултата. Мачът бе изключително спокоен и нарушенията бяха толкова редки, че намесата на съдията Венцислав Милев почти беше ненужна. Положенията пред двете врати бяха доста на брой, но нито едно от тях не завърши с попадение почти до края на двубоя. Минута преди края с две светкавични попадения, отново на Петров и Николов, домакините затвърдиха победата си и се окичиха с трите точки. Titanite Old Stars отново показаха добра игра, но и този път не можаха да спечелят. Боровци Сен Жермен след днешната победа излезнаха на осма позиция във временното класиране.

„Мобилните“ и „колумбийците“ с голов спектакъл

Едно от най–интересните дербита бе ФК Колумбия срещу Huawei. Двата отбора бяха непосредствено близо в класирането и трите точки бяха от изключителна важност. Георги Петров и Владимир Ангелов отбелязаха две попадения за гостите в седма и седемнадесета минута, а малко след тях в рамките на две минути Григор Петков върна равенството. Непосредствено преди сигнала за почивка Ангелов и Кристиян Кайнаров размениха по едно попадение за двата отбора. Така на почивката още нищо не бе решено. В тридесет и първа и тридесет и втората минута Петков и Мартин Попов размениха още по един гол и оставиха резултата равен за пореден път. В тридесет и седмата минута Иван Костадинов си отбеляза автогол, а Ангелов удвой аванса на гостите малко след него. В последната минута на мача Георги Стоянов намали разликата, но в ответната атака Попов затвърди победата на „мобилните“. Крайният резултат беше 7:5 в полза на гостите. Така Huawei вече са на десета позиция, а ФК Колумбия паднаха до дванадесета.

Партизан не можа да спре Сбогом Гринго

В ранния неделен следобед станахме свидетели на двубоя между Партизан София и Сбогом Гринго. Двата отбора бяха далеч един от друг в класирането, но играеха красив и бърз футбол. Първата част на мача бе по–добра за гостите и те отбелязаха три попадения дело на Стоян Денчев, Радован Събев и автогол на Кристиян Янакиев. Макар разликата в резултата да бе сериозна, двубоят бе изключително равностоен. В двадесет и деветата минута Никола Райчев намали резултата и даде надежди на отбора си, че могат да обърнат. Събев и Николай Бояджиев чрез две светкавични контраатаки потушиха желанието на съперниците си и затвърдиха победата на Сбого Гринго. Все пак това бе един от спокойните мачове и нито един от играчите не се окичи с жълт или червен цвят. След тази победа отбора на „гринговците“ затвърдиха шестата си позиция, а „партизаните“ допуснаха своята осма загуба от началото на сезона.

Готинягите прегазиха Бенковски

Един от интересните двубои през този кръг беше Готинягите срещу Бенковски. Двата отбора имаха два мача помежду си и „готините“ бяха спечелили и двата с минимална разлика. Първото полувреме беше изключително силно за домакините и те отбелязаха шест попадения чрез Павел Матеев, две на Бисер Вричев и три на Здравко Крумов. Все пак гостите успяха да върнат две попадения преди почивката чрез Винченцо Леков и Илиан Тодоров. През втората част Бенковски рухнаха физически и оставяха прекалено много пространства на противниците си. Веднъж Виден Радованов, два пъти Матеев, два пъти Вричев и веднъж Крумов поразиха вратата на гостите и направиха резултата разгромен. Ангел Велков и Явор Михайлов върнаха две попадения, но те бяха недостатъчни да затруднят Готинягите. В края на мача за съжаление тежка контузия получи вратарят на Готинягите Страцимир Стайков, който ще бъде аут от терени доста време. Екипът на SPL, неговите съотборници и съперници му желаят бързо възстановяване. Така след днешната си победа „готините“ вече са на трета позиция, а съперниците им от Бенковски паднаха до единадесета.

Патриот с нова победа

За първи път досега се срещнаха силните отбори на Боровци Сен Жермен и Патриот. И двата тима играеха добър футбол и зрелището бе гарантирано. Александър Нацков с две бързи попадения в седма и деветнадесета минута изведе отбора си напред, а колегата му Рали Яни Маринов направи резултата класически на почивката. Това бе втори мач за уикенда на „парижани“ и умората в редиците им си личеше. Все пак в четиредесет и първата минута Ефтим Ефтимов върна едно попадение и вдигна духа на съотборниците си. В самия край на мача Димитър Димитров върна аванса от три гола на гостите и затвърди тяхната победа. Патриот София въпреки, че поведоха рано в двубоя успяха да си изкарат два жълти картона и нажежат обстановката. Така след днешната си победа „патриотите“ вече са непосредствено близо до лидерите в класирането, а Боровци Сен Жермен се отдалечиха от заветната шеста позиция.