ОБЗОР SPL1

ОБЗОР 31 Кръг

Патриот удари Акулите преди морето

Патриот и АФК Акулите бе дербито в последния кръг от SPL1. „Бели“ и „сини“ знаеха участта си – а именно сребърен и златен медалист в лигата съответно. Но това не пречеше те да изнесат един спектакъл преди да стигнат куфарите за морето. Спечелилият приза за асистент номер 1 Александър Нацков показа, че знае как се вкарва и откри в шестата минута. Александър Тодоров пък изравни за Акулите в 14-ата минута. До почивката обаче Патриот дръпна. Светослав Савов – Чочо направи 2:1, а Жеко Мишонов си отбеляза автогол. Преди последния сигнал за частта Здравко Росенов, който стана голмайстор на лигата върна своите в мача. През второто полувреме Светлин Маджаров реализира страхотен гол за 3:3, но неприятностите за Акулите предстояха. Вратарят Веско Иванов бе изгонен с директен червен картон. Под рамката застана опитният Иван Симеонов, но и той не можа да спре устремилите съм успеха патриоти. Чочо наниза нови два гола за 5:3 и подсигури успеха на тима си. В последната минута Акулите спечелиха дузпа, която Жеко Мишоново хладнокръвно реализира, но време за повече нямаше.

Олимп и Готинягите поритаха за 6:4

Олимп и Готинягите се събраха в последния кръг от сезона в SPL1 да поритат и да изпият по бира преди награждаването. Двубоят не бе от особено значение и се превърна в напълно приятелски. Шегите и закачките властваха. Но Бисер Вричев откри за „готините“ в 11-ата минута. Пак в шеги и закачки Ивайло Иванов – Гоблина изравни в 16-ата минута. Отново Вричев обаче даде аванс за Готинягите. Преди почивката обаче „гръцките богове“ отговориха на предизвикателството с попадение пак на Гоблина. През второто полувреме биричката явно повече се отрази на „готините“ и Олимп поведе чрез Здравко Димитров. Павел Матеев напомни за себе си и изравни не след дълго. Същото нещо се повтори след минути. Димитров вкара, но Матеев изравни. Така мачът си вървеше към хикс, когато в края му Емил Митов – Армееца се пусна на самостоятелен рейт и в края му търкулна топката за 5:4. В следващата атака Гоблина оформи своя хеттрик фиксирайки крайното 6:4.

Гринго грабна петото място след обръщалка

Сбогом Гринго и БСЖ трябваше да закрият сезона си с директна битка за петото място в SPL1. Двата тима играеха доста добре през сезона и заслужено намериха място в първата шестица. Но „зелени“ и „червени“ бяха много далеч от челните позиции. И двата тима вече бяха в отпускарски период и не излязоха с най-доброто си. Все пак БСЖ първи нанесе удар – чрез Веселин Йорданов в 8-ата минута. Последваха тихи минути, в които двата тима не можеха да преодолеят защитите си. Все пак „амигосите“ отговориха в 20-ата минута чрез Влади Кавалски. Но само две по-късно Петко Петков отново даде аванс на „парижани“. Така завърши и първата част. През второто полувреме Сбогом Гринго заигра по-добре, а умората си каза думата в редиците на БСЖ. Почетният президент Симеон Димитров изравни в 28-ата минута. Отново Симеца бе точен за 3:2 в 40-ата минута. До края нов гол на Кавалски и един на Димитър Пенев подпечатаха успеха на „амигосите“, които грабват петото място. БСЖ остават шести, но с гордо вдигната глава.

Huawei и Чуковете приключиха с голово шоу

В мач от последния кръг за сезона в SPL1 Huawei и АФК Чуковете играеха за своята чест. „Мобилните“ се бяха осигурили малката купа, докато „миньорите“ искаха да завършат сезона с успех. Мачът започна добре за Huawei, които поведоха с голове на Влади Робев и Пламен Коларов. Чуковете се върнаха с мача с точно изпълнение на Димитър Михайлов. До края на полувремето обаче Стефан Цветков на практика уби интригата с две попадения. След почивката головата фиеста продължи и Александър Жеков избухна с хеттрик до 34-ата минута. Чуковете реализираха чрез Даниел Васев, но Мартин Попов (но не Кмета) отново вкара за Huawei. До края за „мобилните“ два гола добави Генко Иванов, а Чуковете се разписаха чрез Васев и Петко Василев. Така се оформи крайното 10:4 за Huawei.

Лисиците удариха Q-check, но гол не стигна на Кристиян Христов

Лисиците излязоха срещу Q-check с мисъл да помогнат на своя нападател Кристиян Христов да се пребори за голмайсторския приз в SPL1. Асът на „лилавите“ се нуждаеше от поне 4 попадения, за да задмине лидера Здравко Росенов през мача на Акулите. Двубоят стартира добре за Лисиците, които поведоха чрез Емил Бенев в 5-ата минута, но Ники Калчев изравни две по-късно. До почивката Кристиян Христов избухна с два гола за 3:1. След нея отново Калчев върна „чековете“ в мача. Бенев обаче направи 4:2, а Христов оформи своя хеттрик в 41-ата минута. До края асът имаше няколко шанс да вкара така скъпоценния нов гол, но за неговото съжаление на успя.

Бенковски ще летува с усмивка

Бенковски Сити и Titanite Old Stars кръстосаха шпаги в последния кръг за сезона в SPL1. Мачът бе за престиж, което предполагаше отворена игра. „Револяционерите“ откриха чрез Васил Владов във 2-ата минута. След това на сцената излезе Юри Найденов от „небесно-сините“. Лидерът си набута два автогола в рамките на една минута предизвиквайки усмивки сред зрителите и играчи. Крис Димитров все пак върна Titanite в мача, но Ники Данаилов направи 4:1 в 13-ата минута. До края на почивката попадения на Емо Стефанов и Мартин Димитров от Titanite Old Stars направиха резултата 4:3. След подновяването на играта обаче Бенковски включи на скорост и Данаилов се отчете с два гола, а по веднъж вкараха Антонио Георгиев и Илиан Тодоров. Накрая Мартин Димитров само оформи крайното 8:4 в полза на Бенковски.

ОБЗОР 30 Кръг

 

ОБЗОР 29 Кръг

ОБЗОР 28 Кръг

ОБЗОР 27 Кръг

ОБЗОР 26 Кръг

ОБЗОР 25 Кръг

ОБЗОР 24 Кръг

ОБЗОР 23 Кръг

ОБЗОР 22 Кръг

ОБЗОР 21 Кръг

ОБЗОР 20 Кръг

ОБЗОР 19 Кръг

ОБЗОР 18 Кръг

ОБЗОР 17 Кръг

ОБЗОР 16 Кръг

ОБЗОР 15 Кръг

ОБЗОР 14 Кръг

ОБЗОР 13-1 Кръг

ОБЗОР 13 Кръг

ОБЗОР 12 Кръг

ОБЗОР 11 Кръг

ОБЗОР 10 Кръг

ОБЗОР 9 кръг

ОБЗОР 8 Кръг

ОБЗОР 7 кръг

ОБЗОР 6 Кръг

ОБЗОР 5 КРЪГ

ОБЗОР 4 Кръг

ОБЗОР 3 КРЪГ

ОБЗОР 2 Кръг

ОБЗОР 1 КРЪГ