Намери се отбор, който да спре ГДБОП

Всички обзори от 1 кръг в групите на Palms Bet Cup

Група H на Palms Bet Cup 2020 стартира с интересен двубой между Готинягите  и El Paso. Предварителните очаквания сочеха, че лидерът в SPL 2, ще съумее да се справи с четвъртия в SPL 1. Не така обаче мислеха Павел Матеев и компания, които се поздравиха с категорична победа 6:2.

„Лъвовете“ не изпуснаха инициативата в мача, залагайки на неспирни атаки. А те в крайна сметка им се отблагодариха и с цели шест гола във вратата на Николай Фургов. Константна величина за триумфа на Готинягите бе Радован Събев, избухнал с хеттрик. По веднъж се разписаха капитанът Матеев и Борислав Нацев.

За разлика от повечето си мачове за първенство,  El Paso не успяха да разгърнат своя пълен игрови потенциал. Почетните попадения за тях бяха дело на Николай Недялков и Стоил Стефанов. Проблем определено беше отсъствието и на техния основен голмайстор – Здравко Росенов.

Далеч по-изненадващ бе развоят на събитията в другата среща. 2020 година започна с горчива изненада за ГДБОП. Тимът, който е 11 от 11 в Суперлигата, стартира с неочаквано поражение за Купата. Носителят на трофея за сезон 2017/18 бе победен от втория в лига SPL Bombeta с 3:6. И както се случва в последно време, големият коз за важния успех на гостите бе тяхната звезда Милен Тодоринов. Въпросният не спря да тормози отбраната на съперника, като лично той я наказа с цели четири попадения. Ивайло Добрински и Филип Аврамов само придадоха допълнителен блясък на тази повече от впечатляваща победа.

Определено това не беше вечерта на ГДБОП, които най-вече нямаха нужния синхрон в отбрана, където преминаха допустимия лимит от грешки. С два гола за тях се отличи Владо Иванов, а веднъж вкара и Мартин Соколчев-Магьосника. Така селекцията на Александър Филевски трябва да се активизира сериозно в следващите си мачове, ако иска да продължи напред в надпреварата.

Абонирайте се за нашия канал, за да не пропускате нито едно видео от мач: