„На Фокус“, Владислав Петров: Нивото в SPL е професионално

Като малък си рисувах сам екипите на любимите ми футболисти, разкри мениджърът на ФК Торпедо

След кратка зимна ваканция, рубриката на SPL – „На Фокус“ се завръща. Първият ни гост за 2019 година е един от най-надъханите нови играчи в лигата. Винаги играе със страст и желание за успеха. Бори се до последно и винаги е позитивен. Представяме ви мениджърът на ФК ТорпедоВладислав Петров.
 
– Представи се с няколко думи? С какво се занимаваш когато не си на зеления килим?
– Здравейте, казвам се Владислав Петров от град Етрополе, на 25 години и от вече близо 6 години живея в София. Дойдох тук за да уча в Национална Спортна Академия „Васил Левски“, разбира се с футбол! През свободното си време обичам да играя игри на PS4, да посещаваме различни места из България с моята приятелка, да се виждаме с приятели, да гледаме филми и много други.
– Как се запали по футбола? Разкажи ни и някоя интересна случка от детството ти свързана с любимия спорт?
– По футбола се запалих още от малък, като всеки друг. Нямах търпение да взема топката след училище и с приятели да ходим на стадиона да ритаме. Помня като малък как си рисувах сам екипите на любимите ми футболисти. Понеже нямах такива и с радост ходех да ритам навсякъде с тях. Друг интересен момент, е когато вкарах първия си гол за Чавдар Етрополе и вечерта с нетърпение чаках да го кажат по Етрополските новини, но се оказа че са ми объркали името с мой приятел.
– Кой е любимия ти отбор на българската сцена. А на европейската и световна и защо точно този или тези клубове си избрал?
– Любимия ми отбор от България е ЦСКА. От Европа симпатизирам на Манчестър Юнайтед. А на световно ниво харесвам Франция, Португалия и Холандия. Харесвам тези отбори поради куп причини, много са за изброяване, но най-вече може би защото в тях са играли едни от хората, на които съм се възхищавал като малък.
– Твоя идол е? Защо точно той? Какви качества притежава, за да те плени?
– Както всички други разбира се и аз харесвам Кристиано Роналдо. И за мен той е най-добрият футболист в света, но футболистът, на който се възхищавам, е Клас Ян Хунтелар. Харесвам го още от времето му в Аякс, когато само на 19 той беше капитан на отбора, а след това премина през Милан, Реал и Шалке 04. Възхищавам му се на това, че той от възможно най-малко положения успява да вкара гол. Играе еднакво добре и с двата крака и е нападател, който винаги се конкурираше с големите имена… просто казано е Животно пред гола.
– Разкажи ни пробвал ли си с на професионалната сцена някога. Ако да, защо се отказа? Кажи и няколко думи за българския футбол в момента, твоето впечатление.
– Да, имах желанието да играя футбол и да стана футболист. За жалост нямах възможностите да започна да тренирам по от ранна детска възраст. Започнах да тренирам чак към 7/8 клас, не бях толкова зле (смее се), имах доста успешни сезони с моите набори в Чавдар Етрополе. Вече към края на моята старша възраст имах лошия късмет да си счупя глезена, при което трябваше да спра. След това записах да уча и така до днес.
Българският футбол поне за мен е доста слаб в момента и не случайно ни бият навсякъде. Всичко се дължи на това, че не се дава шанс на младите и се купуват само чужденци, които с нищо не са по добри от нашите момчета.
– Как се събрахте с момчетата от твоя отбор? Разкажи ни интересна случка свързана с него?
– С момчетата се събрахме набързо още за купата, може би седмица преди тя да започне и след това всички решихме, че имаме желание да играем и за самата лига понеже ни харесва. Интересна случка, може би това, че гласувахме за екипите и нямаше решение, при което аз избрах съвсем друг модел и цвят (смее се).
– Как избрахте името на отбора?
– Името го избрахме отново чрез гласуване. Някои от другите варианти бяха „Свраките“, „Гарваните“ или „Без име“.
– Как поддържате духа в отбора преди мач, след победа и загуба?
– Духът го поддържаме с малко шеги и закачки след някоя друга грешка на някой колега (смее се).
– Какви са амбициите на отбора този сезон?
– Амбициите ни са да се събираме възможно най-често всички. Да играем заедно и да се забавляваме, както и да показваме красив и атрактивен футбол за феновете, които идват да гледат лигата. И разбира се гледаме към върха.
– Според теб кой е най-полезен на състава със своята игра? Би ли отличил някой или не залагате на индивидуалността, а на колектива?
– Полезни за отбора сме всички, разчитаме само и единствено на колектива, разбира се всеки един от нас има качества и винаги може да изненада с някое красиво отиграване.
– Как попаднахте в SPL? От къде чухте за лигата?
За тази лига знам от приятели и социалните мрежи. Доста пъти ми излизат нейни новини във Фейсбук.
– Харесва ли начина на организиране и структуриране на самата лига? Какво може да се подобри според теб?
– Като организация лигата е на много високо ниво. Всичко е направено много добре бих казал дори професионално. Единственият минус е това, че самите снимки се качват много след изиграния мач, почти седмица, ако има как да се подобри и да се качват до ден-два няма да имат грешка.
– Какво мислите за феърплея като цяло и неговото ниво в лигата?
– Феърплеят е на добро ниво, разбира се има моменти, в които под емоция изпускаме нервите си, но като цяло има феърплей, което е хубаво!
– Какво мислиш за съдийството в лигата и до колко реферът ви респектира в една футболна среща?
– Съдийството… Поне от мачовете, в които сме участвали смятам, че е добро, има съдии, които успяват да те респектират, но има и такива, от които не съм доволен как ръководят двубоя.
– Кой е най-незабравимият момент в SPL?
– За момента в лигата все още нямаме такива, понеже сме нов отбор и да се надяваме за напред да имаме.
– Пожелай нещо на феновете.
– Нека всички да бъдат живи и здрави, най вече и да изпитват повече хубави емоции във SPL. И се наслаждавайте на играта така както, когато играете с приятели FIFA 19.

Записа: Димитър Пенев