На Фокус, Влади Методиев: САЩ’94 ме запали по футбола

Влогърството ми е приоритет, разкри капитанът на Black Delivs

Дойде време за седмичната ни рубрика „На фокус“. Тази седмица ще ви представим един от най-амбициозните и себеотдадени на играта капитани в Sofia Premier League. Това е Владислав Методиев от тима на Black Devils.

– Здравей, Влади!
– Здравейте на всички.
– По традиция ще започнем с това да те помоля да се представиш в няколко изречения. Да ни кажеш от къде си и с какво се занимаваш?
– Казвам се Владислав Методиев, на 26 години. Капитан съм на тима Black Devils. Иначе се занимавам с продажби на минерална вода, а сега приоритет ми е влогърството, което ми е много интересно в момента.
– Разкажи ни малко повече за влогърството и как се запали?
– Видях други хора и прецених, че имам качества. Много ми е интересно да обработвам видеа, да създам нещо от нищото и да спечеля някакъв зрителски интерес с тези си усилия.
– Това е доста интересно. Пожелавам ти успех в това твое начинание. А от къде идва страстта ти към футбола и как се запали по играта?
– От националния отбор и велико лято на 1994-та, когато станахме четвърти в света. И най-вече от славната осмица Христо Стоичков. След това бразилеца Роналдо – Феномена ме дозапали още повече.
– Кой е твоя топ 10 от футболисти за всички времена?
– Въпросът е интересен, защото наскоро правих видео с точно такава класация. Моят личен избор е следният: Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Кристиано Роналдо, Лео Меси, Роналдиньо, Роналдо, Мартин Петров, Стилиян Петров, Джанлуиджи Буфон и Чилаверд.
– Страхотен състав нареди. А на кои отбори си фен в България и Европа?
– В България за мен друг отбор освен ЦСКА няма, а на европейската сцена съм запалянко на Манчестър Юнайтед.
– На коя позиция обичаш да играеш в Black Devils, да градиш играта или да си консуматор на върха на атаката ти харесва повече?
– По принцип искам да играя само като нападател, но когато съм на турнир ме влече да съм там, където се развива играта, където отива топката и за това се и изморявам повече, защото не мога да играя само на една позиция. Просто искам да съм полезен за тима си.
– Някога пробвал ли си се на профи сцената?
– Тренирал съм като дете в Локо София, след това бях каратист, после поиграх за Обеля и Люлин, но не се получи. Така и не успях да осъществя тази своя мечта.

– Каква е причината да избереш точно Sofia Premier League?
– Прецених, че е ново предизвикателство. Имаме отлична комуникация и разбирателство, всичко се прави така, както искам и както бих го направил аз, ако се захвана с това. Перфектни сте.
– Колко е важен феърплея, чистата и коректна игра на терена?
– Важен е разбира се! Все пак отиваме да се забавляваме, да поиграем с усмивка на лице, а не да се осакатяваме.
– Разкажи ни какво е настроението в съблекалнята на Black Devils преди и след мачовете ви. Има ли разбори и обсъждане на тактики?
– Напоследък нещата вървят добре и дори след тези две загуби имаме добро разбирателство и вече не се караме за щяло и нещяло, но през миналия сезон след всяка загуба имаше неразбирателства. Всичко е отлично към момента, както преди така и след мач.
– Знам че си фен на компютърната игра ФИФА, ходиш ли по турнири и имаш ли спечелени някакви отличия?
– Ходя на турнири, но съм достигал единствено полуфинал. Винаги започвам добре, но прекалената амбиция в един момент започва да ми пречи и спокойствието остава на заден план, а на преден излиза притеснението. И от там не се получават добре нещата.
– Миналата година се представихте завидно добре в класирането, тази година какви са целите които сте си поставили?
– Искаме да сме първи нормално, но ни липсва постоянство откъм играчи, трудна е организацията.
– И на края нашия закачлив въпрос – мач в SPL или среща със красива жена?
– Този въпрос ме изпоти, но да кажем – среща с красива жена на мач от SPL.
– Благодаря ти Влади за отделеното време. Пожелавам успех на твоя отбор в борбата за титлата.
– Благодаря и аз за вниманието.

Записа: Даниел Васев