На Фокус, Влади Ангелов: Ван Бастен е моят идол

Отборът на VR7 Services задобрява с всеки изминал ден. Тимът се намърда здраво в битката за медалите в SPL1 и ще търси шансовете си до край. Един от виновниците за силното представя на тима е Влади Ангелов. Ето какво сподели той в рубриката „На Фокус“.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте. Казвам се Владимир Ангелов, на 38г. съм, роден във Враца, но от 20г.живея в София. В свободното си време обичам да спортувам, да чета, да гледам филми, да се видя с приятели, съвсем нормални неща.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Честно казано, харесвам футбола откакто се помня, от съвсем малък гоня топката, но първият ми реален спомен за футбола е Европейското първенство през 1988,където Холандия блестеше и стана шампион.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Тренирах 9 пълни години в Ботев Враца, от подготвителни групи, през деца, юноши младша и старша възраст. Бях капитан на отбора във всички възрасти. В момента, в който дойде време за мъжки футбол, за съжаление отборът на Ботев беше във В група, в доста лошо състояние, нямаше особена перспектива там. Освен това, исках да продължа обучението си, защото смятам, че това е наистина важно.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Любимият ми български отбор е Левски, както и Ботев Враца, разбира се. Винаги имам голяма дилема, когато двата отбора се изправят един срещу друг. В семейството ми всички сме левскари, от малък ходя на мачове и просто се запалих – много добри футболисти имаше по онова време, както и впоследствие, разбира се. Обстановката на стадиона беше празник. Напоследък се промениха нещата, но това е друга тема. Международен отбор – Милан! Ще ви върна малко по-рано, когато споменах за Евро ’88 и Холандия. Тогава в тази Холандия блестеше едно лале, а именно Марко Ван Бастен! И до ден днешен, за мен той си остава най-добрият нападател. Изключително елегантен, интелигентен, придвижване с фитнес, голов нюх, завършващ удар…. имаше всичко. Той тогава беше в Милан и както казах, това бяха моите първи съзнателни спомени, свързани с футбола. Оттогава съм верен росонеро!

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– В лигата се чувствам много добре, харесва ми организацията и това, че се получават оспорвани и интересни мачове. Като недостатък бих посочил прекалената агресия в някои от отборите, както и желанието за победа на всяка цена и с всички средства. Все пак играем в тази лига за удоволствие и забавление!

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Не обичам клишетата, но истината е, че ние се опитваме във всеки мач да даваме най-доброто от себе си и да постига е победа. Не излизаме примирени в нито един мач. Желанието ни е да сме в първата половина и накрая да се борим за първите места, защо не и за титла, ако силите и възможностите ни позволяват.

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

– Играя като нападател в отбора и бележка сравнително често. Имах един много красив гол, който и до днес си помня, със странична ножица от малък ъгъл. Спомням си, че тогава всички играчи на другия отбор ме аплодираха.

– Каква причината отборът да носи това име?

– Името е жест към нашия съотборник и мениджър Владидлав Робев. Амбициозно момче, което започна свой бизнес и бихме искали да му помогнем да го популяризира, а в един момент той ще се от благодари като стане и генерален спонсор на отбора, ще има екипировка, премии, лагери и всичко, както си е реда :)))

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Като всички хора, които обичат спорта и са ограничени в момента, и аз си намирам различни алтернативни варианти да спортувам вкъщи. Поддържам форма с различни упражнения, за да съм готов, когато дойде моментът да започнем мачовете отново. Хубавото е, че сега имам повече време за игра със сина ми и мога да му обърна повече внимание.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Пожелавам на всички да са живи и здрави, да пазят себе си и околните в този момент, защото е наистина важна. Знам, че на всички ни липсва футбола и си пожелавам скоро да се видим на терените на лигата, за да правим това, което обичаме!