На Фокус, Виден Радованов: Запалих се по Интер от предаването „Всяка Неделя“

Виден Радованов, както и отборът му Готинягите никога не се предава! За три години в SPL, „готините“ оправдаха името си, а на всичкото отгоре трупат победи след победи. Потърсихме Виден, за да разкаже повече за себе си и отбора в нашата рубрика „На Фокус“.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте, казвам се Виден Радованов, на 34 години съм. Роден съм в София. В свободното си време обичам да играя и да гледам футбол, разбира се. Също така ми е приятно да практикувам и всички останали спортове, но с приоритет е карането на ски в планината заедно с моя голям син.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– По футбола се запалих от много малка възраст, гледайки мачове по телевизията и ритайки с баща ми при всяка открила се възможност. Като запомняща се и интересна случка от детството мога да определя посещението на  мача „Левски“-„Байерн“ Мюнхен на стадион „Васил Левски“ по случай 80-годишнината на „Левски“.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Не, никога не съм се пробвал на професионално ниво и никога не съм тренирал в детско–юношеска школа. Играех футбол за удоволствие само с приятели.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Любимият ми български отбор е „Левски“. Запалих се по този отбор, защото във времето между 1992-1995 година, в което започнах силно да се интересувам от футбол, отборът на „Левски“ беше доминантен в нашето първенство. И живеейки в близост до стадион „Васил Левски“ посетих много култови мачове на отбора по онова време – с „ЦСКА“, с „Вердер Бремен“. Любимият ми международен отбор е „Интер“, харесах го след един изгледан мач в предаването „Всяка Неделя“. След това там играеше и един най-добрите футболисти – бразилския Роналдо.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– Чувствам се страхотно в лигата. Искам да ви поздравя за добрата организация и най-вече заради това, че като втори показател за класирането са наказателните точки, което да води до повече коректност в мачовете. Ние не сме професионалисти и дори е необходимо по време на мачовете съдиите да са още по-строги към неспортсменски прояви.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Целите на отбора винаги са високи. Важно е да се забавляваме и да се чувстваме добре след изиграването на дадена среща. Надявам се на повече победи и по-високо класиране.

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

– Незабравимите ми моменти са много. Мога да посоча победите в интересните и напрегнати мачове, които постигнахме срещу равностойни отбори и спечелването на двата бронзови медала в нашата лига.

– Каква причината отборът да носи това име?

– За това култово име трябва да попитате нашия мениджър – Павел Матеев. Аз съм привлечен по-късно в отбора след скромна трансферна сума.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– По принцип работя от вкъщи, така че ситуацията за мен не се е променила много. Но когато ми остава време гледам стари мачове, останали в историята. Изгледах всички мачове на България в САЩ 94.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Пожелавам на Вас и на всички свързани с лигата много здраве и много радост, която да носи любимата ни игра – футбол.