„На Фокус“, Веселин Весерионов: Феърплеят в SPL е на високо ниво

Не пуснаха дядо ми в ЦСКА, защото не минал през юношите, разкри сърцето на Чуковете

Фенове на аматьорския минифутбол, тази седмица в нашата редовна рубрика „На Фокус“ ви представяме един човек, за когото добрите думи винаги не стигат. Той е един от основателите на тима на АФК Чуковете, най-сърцатият и себеотдаден човек на терена. Той е големият Веселин Весерионов.

– Здравей Веско.

– Здравейте на всички!

– С теб се познаваме от доста време, но все пак представи се за останалата част от читателите ни.

– Казвам се Веселин Весерионов, Роден съм в град Лом (с което много се гордея), на 27 години съм и защитавам „жълто-черния“ екип на АФК Чуковете.

– С какво се занимаваш, когато не разпускаш на терена?

– Работя в МАКСКАР БГ и по-точно с онлайн продажба на авточасти.

– Какво те накара да заобичаш най-великата игра, как пламна искрата?

– Ами дядо ми беше футболист, той е човекът, който ме запали по тази игра, когато бях на около 5-6 години. Той беше уникален футболист и треньор още се носят легенди за поразяващия нападател Весерион – мир на праха му.

– Разкажи малко за дядо си?

– Ами до колкото ми е разказвал, той е започнал на около 9 години в нашето село Трайково, но след като го забелязват, че има голям потенциал в него е привлечен да играе в град Лом. След това влиза в казарма, там също продължава да играе и е забелязан от някакъв сръбски отбор, но за съжаление не може да отиде да играе там, тъй като по онова време Бай Тошо забранява български спортисти да играят за друга страна и затова той преминава в Белограчик. Там играе доста време, правят приятелска среща със големия отбор на ЦСКА. Те са много впечатлени от неговия талант, вкарва им 2 гола и неговият отбор печели срещата. Разпитват го скаутите на ЦСКА от къде е, до сега къде е играл, на колко години е, но пак не е имал късмет да играе за любимият си отбор, тъй като е бил вече на 30 години, а за да влезе по онова време да играе в такъв отбор първо трябва да играеш при юношите. След като приключва с Белограчик, играе за Левкси Комущица един сезон и се връща в Трайково, там приключва неговата кариера като футболист и започва неговата кариера като треньор, също така добър в работата си като футболист е и неговата работа и като треньор.

– Ти занимавал ли си се професионално с футбол?

– На високо ниво не, но съм играл за Трайково, град Лом и за Брусари. Просто реалността в ниските дивизии не е розова и трябваше да се откажа .

– Кой е твоят любим отбор в България и Европа?

– В България е ЦСКА, няма как да съм от друг отбор. Страстта ми към червените идва отново от дядо ми и той им беше голям фен. А в Европа симпатизирам на Барселона.

– Кой е твоят идол в играта на кой подражаваш?

– Моя идол и идеал за футболист е нашето момче Димитър Бербатов.

– Заради техниката ли или заради това, че показва много разсъдък на терена. Някой го наричат мързелив. Ти какво мислиш?

– Не е мързелив той просто е малко тромав, но пък компенсира с това, че играе като шахматист мисли 5 хода напред, непредсказуем е затова и е един от най добрите нападатели в Европа. За съжаление кариерата му е към своя край, но пак си остава най-великият за мен.

– Как се озова в СПЛ?

– Първо играех в един отбор със създателите на тази лига Пената, Стефан и не на последно място с Даниел Васев. След като решиха да направят SPL си помислих защо да не сформираме отбор. Така с г-н Васев се нагърбихме с тази задача и заедно с няколко негови момчета плюс мои ломски другари по чашка се събрахме и сложихме началото на АФК Чуковете.

– Кажи за Чуковете, сега този сезон нещата не вървят. Миналият сезон, отборът беше фактор и се представяше доста добре, какво куца сега?

– Ами да, за съжаление Чуковете се представят този сезон доста зле. Според мен куца желанието на момчетата, а и имаше малко реформации този сезон някои от лидерите в отбора ги няма като Лъчо Димитров, който замина за чужбина и Денислав Младенов, който все по-рядко може да взима участие в наши мачове и т.н. има нови попълнения, но явно нямат хъс момчетата. До края на сезона се надявам да се представим по-добре.

– Ти по принцип играеш в сърцето на защитата на тима. Това ли е твоята позиция или обичаш и да бележиш?

– Да, играя като защитник, но обичам и да се изявявам и в предни позиции, когато нападаме помагам и там когато се наложи.

– SPL залага много на феърплея, според теб на какво ниво е той в лигата и колко е важен за самата игра?

– Феърплеят в SPL е на ниво, всички отбори се стараят да го прилагат, но на моменти някои отбори избухват за секунди, това е нормално във футбола, това е игра, която на моменти става доста напечена, никой не обича да губи но според мен трябва да се пазим повече все пак играем за удоволствие.

– Кажи няколко думи, харесва ли ти организацията, нещата, които се правят по сайта и Фейсбук страницата и има ли нещо ново, което искаш да видиш?

– Организацията е супер, всеки от вас си върши перфектно задълженията към лигата, стараете се всички отбори да са доволни, нямам никакви забележки към сайта винаги всичко е на ниво, благодаря за което.

– Този сезон отборът на Чуковете за какво ще се бори?

– Този сезон Чуковете ще се борят за добро представяне във лигата, нямаме много голям шанс за челната тройка, сега ще видим за купата как ще се представим, дано да стигнем тази година поне до бронза, миналата година ни се изплъзна.

– Как се надъхваш за мач или просто излизаш и каквото стане и какво е настроението в отбора преди мач след победа и след загуба?

– Влизам на терена и каквото сабя покаже, винаги давам всичко от себе, а настроението в отбора винаги е готино, имам предвид всички се забавляваме на терена и се радваме, когато победим напоследък това е доста рядко но все пак настроението в отбора е добре, разбира се никой не обича да губи, колегата ми в отбрана Валентин Николов малко се пали на моменти, но това е нормално, всеки приема поражението по свой си начин.

– Среща с жена или мач в SPL?

– Мач в SPL, имам страхотно момиче до мен, което ме подкрепя във всяко мое начинание и винаги е до мен други жени не ме блазнят.

– Пожелай нещо на феновете за финал.

– Пожелавам на всички фенове да са живи и здрави да следят лигата, защото има много интересни моменти в играта, на феновете и на всички отбори пожелавам весели празници и дано през новата година Чуковете да се представят по-добре на терена, не само на масата.

Записа Даниел Васев