На Фокус, Венци Крумов: Релакс да има!

Тегавите е един от най-старите отбори в SPL. Освен това, тимът не претърпя много метаморфози през тези 4 години. Или ако взимаше нови играчи, то е за добро. Един хората, които със сигурност са за „добро“ на отбора е Венци Крумов. Сърцатият играч се раздава винаги на максимум и винаги има трезва преценка за нещата. Потърсихме го за нашата рубрика „На Фокус“.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здрасти! Казвам се Венци, софиянче първо поколение с видински корени. Работата ми е свързана с изграждане и поддръжка на видеосистеми. Свободното си време прекарвам с приятели навън, по софийските терени или кръчми. От време на време фифичка и така, релакс да има.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– От малък съм влюбен в тази игра. Случките са безброй, но определено винаги ще помня мачлетата срещу брат ми, като никога не сме били в един отбор ! Той беше доста безкомпромисен в защита, а аз предпочитах офанзивата, та.. се получаваха доста интересни ситуации.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Симпатизирам на Славия, тъй като си е кварталният отбор и определено е ръководен от най-колоритната фигура в нашенския футбол. На международната сцена, отборът на сърцето ми е Реал Мадрид още от далечната 1998 година и финала с Ювентус. От тогава насам не съм спирал да се радвам и нервирам от изявите на отбора. Донесъл ми е доста както положителни, така и отрицателни емоции. Но като цяло това е футболът, радост и разочарование.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– SPL е едно чудесно място за разтоварване и забавление. Организацията ви е добра, мачовете са събота или неделя, което представлява удобство за повечето хора, но специално за нашия отбор не е особено добре, понеже изкарваме тежки петъчно-съботни вечери. Като недостатък на лигата е хората, които не осъзнават, че това си е чисто аматьорска лига и основното ѝ предназначение е забавлението и здравето на хората!

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Целта, както всяка година е титлата, която за съжаление няма да успеем да вземем! Така че ни остава да се постараем да направим още няколко приятни за окото мача, в които да се забавляваме.

– Кой е най-незабравимият момент в Sofia Premier League?

– Незабравими нямам, но имам доста приятни изживявания в лигата. „Приятелският“ мач с Туристите тази година за купата, които както се видя, че не е никак приятелски. Мачът с Bombeta, миналата година, който взехме в последната минута, въобще всеки мач преминал без глупави караници и разправии е едно чудесно преживяване.

– Каква причината отборът да носи това име?

– Нямам идея защо отборът носи това име, тъй като не съм от самото начало, но мисля, че изцяло го олицетворяваме.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Като цяло ежедневието не ми се промени много в извънредната ситуацията, работя си, не разполагам с много свободно време. Единствено ми липсваха приятелските квартални мачлета, но ето че и те се завръщат…

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Пожелавам им да са здрави и да се забавляват, повече усмивки и весели моменти на терена и извън него.