На Фокус, Велислав Велев: Целта ни в SPL е повече социално общуване

Дебютният сезон на ЦКБ в Sofia Premier League се развива повече от добре за тима. Той е в челото на таблицата и с играта си определено показва, че амбициите за титлата са реални. Как обаче виждат нещата от тима, потърсихме мениджъра Велислав Велев, който сподели свое мнение.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте, казвам се Велислав Велев, роден съм в гр. София през далечната 1977 г., работя в банковата сфера от 1998 г. Запален съм по футбол и риболов, които практикувам в свободното си време.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Запалих се по футбола още в ранна детска възраст. Когато бях в 4 клас, в училище дойдоха съгледвачи от ЦСКА, които ме харесаха и настояваха да започна тренировки. Отказах, родителите ми също, тъй като сме привърженици на синия отбор и приемане на поканата щеше да бъде един ви предателство към семейните идеали в спорта. В същото време, в училище идваха хора от БСФС, които също ме харесаха и ме привлякоха за тренировки по лека атлетика и плуване, които практикувах няколко години. Страстта към футбола обаче остана, дори се засили, както и надеждата, че един ден ще дойдох и от Левски, да ни наблюдават, но този ден така и не дойде – така се разминах с професионалния футбол.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Изключителен фен съм, още от ’90 години на миналия век, на Германския футбол на национално и клубно ниво, в частност на Байерн Мюнхен.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– SPL е ново преживяване и предизвикателство за мен и целия отбор на ЦКБ, но вече повечето от нас, с малки изключения, сме на по над 40 години, което се отразява на физическото ни представяне, често има контузии и трудно се конкурираме с младите момчета от другите отбори. Но това не е същността на нашата цел, а тя не е за някакво предно класиране, а социално общуване, шеги и закачки, далеч от напрегнатото ежедневие, бира след мач и приятни емоции с добри приятели.

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

За жалост, към момента, най-запомнящият се момент в SPL (с уточнението, че участваме за първи път), е един мач с две изключително некоректни съдийски решения (не виня никой), в резултат на които получихме гол и отмяна на наш такъв, но това са „бели кахъри“ и съм убеден, че скоро този момент ще бъде заместен от някой приятен, например неочаквана обръщалка срещу силен съперник или нещо подобно.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Уви, в ситуация като днешната, с наложено извънредно положение в страната, се налага да работя интензивно, тъй като професионалните ми задължения са неотменими, но все пак остава и малко свободно време за двете ми момчета, който растат пред очите ми и на които внимавам да предам всичко, което мога, с изключение на футболни умения, с които не разполагам така или иначе.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Пожелавам на всички момчета и момичета, свързани с SPL професионално, на техните семейства, както и на участващите момчета от отбори, да бъдат здрави, здрави и пак здрави, защото това прави човек истински щастлив, както и да имат финансовата възможност да си купят всичко останало, от което имат нужда. Сбъдвайте мечтите си! Специални благодарности на организаторите на SPL, за вниманието и уважението, което разменяме всяка седмица.