На Фокус, Вели Пешев: Обичам да събирам албуми със стикери от световно и европейско

Велислав Пешев e човек, който е част от SPL от самото създаване на лигата. Асът на Тегавите, а от две години и на Туристите, е голям с характер на терена. Често пъти с хирургическа точност той пронизва противниковите врати, въпреки че има за задача да бъде по-дефанзивен играч. Ето отговорите на Вели Пешев в нашата рубрика „На Фокус“.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте, казвам се Велислав Пешев на 26 години от гр София. По професия съм лекар. В свободното си време чета и обогатявам медицинските си познания,също така прекарам време с приятелката и приятелите ми и разбира се Цар Футбол , независимо дали играя , гледам или съм се пренесъл на виртуалния терен.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Няма конкретно събитие , което е отключило любовта ми към футбола. Като деца от сутрин до вечер играехме футбол , нямаше проблем дори да липсват врати, избирахме две дървета слагахме два камъка и ето ни поле за изява. Любим момент беше събирането на албумите за световно или европейско, които пазя до ден днешен.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– На 14 години един приятел ми предложи да ме вземе с него на една тренировка… е хареса ми (как да не ми хареса при „бистришките тигри“). Прекарах там три години , но никога не съм имал аспирации към големия футбол.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– ЦСКА, Рома и Ман Сити

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– В SPL се чувствам отлично . Не искам много да Ви хваля за да не развалите нещата играл съм в много турнири , но за мен това на най-добрата лига в София. Минала година имахте проблеми с поведението на отделни отбори , явно сте си взели поука и тази година няма помен от подобни изцепки.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Целите както пред Тегавите, така и пред Туристите са призовите места в надпреварата, но преди всичко да се забаляваме на терена.

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

– Най-незабравимият ми момент в SPL е миналогодиншният полуфинал за купата срещу Bianchi и по-конкретно последната дузпа. Нагърбих се с изпълнението й въпреки че предният ден бях изпуснал на четвъртфинала и момчетата бяха леко притеснени.В крайна сметка я вкарах и ликувахме.

– Каква причината отборът да носи това име?

– За Тегавите не знам откъде , може би защото стъпваме здраво на терена.Относно Туристите нашият капитан и предводител г-н Пламен Пенев каза: Ще бъдем туристи защото където и да отидем винаги ще се забавляваме!“

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Ситуацията е изключително неприятна. В моментите когато не съм на работа се чувствам изключително ограничен.Запълвам времето си с филми, фифа и чета новости свързани с вируса.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Бъдете здрави , търпеливи , слушайте Генералаи внимавайте с килограмите , че ще пречат после.