На Фокус, Стефан Петков: Лекуваме хора с болни амбиции да станат шампиони

За Стефан Петков от Аспирините няма невъзможни неща във футбола. Той го доказва всяка седмица за тима си с играта си. „Деветката“ на тима винаги вярва в успеха, дори той да изглежда невъзможен. Такива характери, трудно се намират. Е, екипът на SPL. Ето и неговите отговори в нашата рубрика „На Фокус“.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте , казвам се Стефан Петков , роден съм в град София инженер съм по професия , но в свободното си време играя аматьорски футбол.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Още на 6 годишна възраст започнах да играя футбол в школата на Левски , още нямаше възрастова група когато се записах. Иначе баща ми ме запали по футбола , реално помогна много и това че съсед ми беше Преслав Гетов (бивш футболист на Левски)

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Успях да стигна до отбора на Аустрия Виена, като там играх за юноши до 21 години. Основният проблем беше контузия на глезена и не исках да рискувам с операция. След това се прибрах в България и се бях разбрал с баща ми да започна да уча, ако нищо не стане с футбола. Тежко време беше, но не съжалявам за нищо поне видях истински футбол и терени в чужбина.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Любимия отбор е Левски , няма как предадена любов от баща на син. Подкрепям Нюкасъл Юнайтед в чужбина и съм част от фенклуба в България.  Само да отбележа , че Алан Ширър запали тази любов към този иначе неугледен отбор с голяма история.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– Страхотен турнир и много добра организация , недостатъци няма да изтъквам , защото реално се занимавате с толкова много отбори , различни характери на хора, които са начело на отборите и въобще трудно е да се оправиш с един отбор, да не говорим за цяла лига. Поздравления за усилията.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Целите са да останем в групата и да запазим отбора. За втори сезон сме тук и колкото по-високо преминаваме толкова по-трудно става. Да отбележа, че отскоро се и върнах в още един отбор, с които играех и преди да дойдат в SPL , говоря за отбора на Bianchi coffee , там целите ги поставя г-н Дончев , а ние само изпълняваме.

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

– Успехът с 3-тото място миналата година , важно беше да повярваме че можем да стигнем до там и това се случи в последния кръг.

– Каква причината отборът да носи това име?

– Историята е доста смешна с Любомир Шутилов се прибирахме от един турнир и той ми каза. Какво ще кажеш да се казваме Аспирините, защото лекуваме хора с болни амбиции да станат шампиони. Доста се смяхме и в крайна сметка решихме така да се казва отбора.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Работя усилено, имам предимството да мога да работя от вкъщи, което за повечето хора е невъзможно и се надявам скоро да се подобри обстановката. В свободното си време тренирам , освен това съм запален геймър и още работят над детето в себе си.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Пожелавам им да са живи и здрави. В най-скоро време да се види и да поиграем заедно. Няма по-добро разпускане на напрежението от това да поиграеш малко футбол.