„На Фокус“, Стефан Георгиев: В СЗК намерих братовчед си

Чест и почитания към отборите от Топ 6 на SPL, обяви асът на „сините“

Капитанът и лидер на СЗК Stefan Georgiev има основно заслуга за титлата на „сините“. Като истински стълб в отбрана, той спомогна за това тимът му да допусне много малко голове през сезона. Поканихме го за гостува в нашата рубрика „На Фокус“.

– Представи се. Как се казваш от къде си?
– Здравейте, казвам се Стефан Георгиев от София на 22 години студент и работя като организатор на спортни събития.
– С какво се занимаваш когато не си на зеления килим?
– Обикновено, когато не съм на зеления килим се занимавам с предприемачество.
– Как се запали по футбола? Разкажи ни и някоя интересна случка от детството ти свързана с него.
– Ако трябва да съм честен не си спомням как точно се запалих по футбола, но от както се помня футболът е неизменна част от дневните/седмични активности. Интересна случка по повод футбола в детска възраст мога да определя по време на мача между Левски и Челси – тогава имах възможност за първи път да видя на живо футболисти и лидери като Джон Тери, Дидие Дрогба и Франк Лампард. Това безспорно беше един най-запомнящите се дни от детството ми.


– Кой е любимия ти отбор на Бг сцената ..А на Европейската и световна?
– На българската сцената отборът, който подкрепям е Левски, а на европейската сцена както стана ясно симпатизирам на „сините“ от Лондон („Челси“).
– Твоя идол е? Защо точно той ?Какви качества питежава за да те плени играта му?
– Идолът ми безспорно е Дидие Дрогба, защото има перфектният баланс между сила, контрол, мощ, завършващ удар и маневреност.
– Разкажи ни пробвал ли си се на профисцената някога. Ако да, защо се отказа? Кажи няколко думи за Бг футбола в момента, твоето впечатление.
– На професионалната сцена нямам записани игрови минути. За българския футбол не се чувствам достатъчно компетентен да коментирам какво и да било от доста време не съм го гледал нямам и намерения да го правя в бъдеще.
– Как се събрахте с момчетата от твоя отбор?Разкажи ни интересна случка свързана с отбора?
– Ами човекът който ме покани в отбора беше Димитър Тодоров, с който сме и братовчеди. В последствие разбрахме, че сме роднини след като играехме заедно около години. В началото бяхме меко казано отчайващи, но в периода от 2013 до днешна дата отборът малко е дръпнал нагоре от към футболни изпълнители и умения от тяхна страна. Впрочем се събрахме за периода от около 3/4 години като всяка година се подсилвахме с някое ново попълнение. Интересните случки за отбора обикновено са в края на всеки сезон след спечелването на някоя лига. Обикновено преди или след мач винаги имаме настроение поради факта, че смеха е на гърба на някой, който обикновено е в пик.


– Как поддържате духа в отбора преди мач ,след победа и загуба?
– Димитър Стойчев доста спомага за поддържането на духа с компетентните си и точни изказвания.
– С какво СЗК превъзхождаше всички останали през този сезон? Очаквахте ли в началото на сезона че ще вдигнете купата?
– Не мога да кажа, че сме превъзхождали с нещо кой знае какво останалите отбори в лигата. Единственото нещо към което се стремяхме е да бъдем постоянни. По принцип ние не се състезаваме, а печелим, колкото и не скромно да звучи целта винаги е била спечелването на дадено състезание, а не просто участие. До третия кръг бяхме на 110% сигурни, че ще спечелим. След като се появи отборът на ГДБОП тогава процента спадна на 99%.
– Според теб кой е най -полезен на състава със своята игра? Би ли отличил някой или не залагате на индивидуалността ,а на колектива?
– Всички в състава са полезни няма как да играеш в този отбор без да имаш определен критерий на адекватност. Аз лично не мога да определя най полезен, разбира се другите най-вероятно биха определили мен по редица причини разбира се (смее се), но е факт че отбора притежава много качествени изпълнители и колектива е на много високо ниво.
– Как попаднахте в SPL? От къде чухте за лигата?
– Ачето ни запозна с лигата и ни покани да играем.


– Харесва ли начина на организиране и структуриране на самата лига? Какво може да се подобри според теб?
– Организацията е на много добро ниво, като подобрение не мога да кажа нямам нито опита нито познанията, за да дам адекватен отговор.
– Какво мислите за феърплея като цяло и неговото ниво в лигата?
– Феърплеят е на високо ниво. Особено от водещите отбори на SPL. Само чест и почитания мога да кажа на момчетата от ГДБОП, Красно село, Тегавите, Отборчето и Black Hawk за коректния футбол през целия сезон.
– Какво мислиш за съдийството в лигата и до колко реферът ви респектира в една футболна среща?
– Е за реферите какво мога да кажа, пълни класици начело с Христо Пейнов, който винаги е подготвен след отсъждането си (смее се). Само добри думи за тях мога да кажа.
– Как избрахте името на отбора? Какво значи (не го цензурирай).
– Значи името на отбора мисля, че се разбира не е необходимо да давам детайли (смее се). Иначе избирането на отбора не го направих аз, а Димитър Тодоров.


– Пожелай нещо на феновете!
– На всичко хора мога да пожелая да си живи и здрави, да не спират да следват целите и мечтите, които имат и силно се надявам да не съм обидил някой с изказванията. Благодаря ви и всичко най хубаво ви желая.

Записа Даниел Васев